ȘOCANT! Bătrână internată în spital, găsită de familie cu piciorul rupt și vânătăi

0
2244

O târgujiancă de 72 de ani, dusă la spital pentru lipsa poftei de mâncare și stări de rău și internată cu Covid, a fost găsită de fiică, după trei săptămâni, cu o fractură de femur și plină de vânătăi. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență confirmă că pacienta și-a rupt piciorul căzând în baie.

O bătrână, internată în spitalul de la Târgu Jiu, a fost găsită de familie cu vânătăi și piciorul rupt, după trei săptămâni de spitalizare. Femeia, în vârstă de 72 de ani, s-a simțit rău, iar fiica a dus-o la spital. După câteva zile, a fost anunțată că bătrâna a fost depistată cu Covid și transferată la Secția Boli Infecțioase. Fiica a fost obligată să stea 14 zile în carantină și spune că a tinut legătura, prin telefon, cu reprezentanții unității medicale, care i-au dat asigurări că mama ei este bine. Când a mers să o viziteze, după ce pacienta s-a negativat și a fost transferată, a descoperit că avea corpul plin de vânătăi, iar medicii i-au spus că a căzut în baie și și-a rupt piciorul. „Am adus-o pe 14 noiembrie, că nu mai mânca, se simțea rău și medicul de familie a zis să o duc la spital. De la noi, a trimis-o la Pasarelă, apoi la 700 și iar la Pasarelă.

Pe mine m-au băgat în carantină și am ținut legătura cu doamna Grecu, a zis că e bine. Când am sunat, a treia săptămână, a zis că au trimis-o pe Tudor, pentru un hematom la picior. Când am venit s-o văd, am găsit-o cu piciorul rupt. Am zis să-mi dea și mie o explicație, cum s-a întâmplat, ce fac eu cu ea în halul în care este? Am întrebat pe dl. doctor Nițu și a zis că așa au adus-o. Acum îmi cer să dau semnătură pentru ea, să o opereze”, povestește Florina Răscol, fiica pacientei.

Spitalul Județean confirmă fractura de femur

Reprezentanții Spitalului Județean recunosc faptul că bătrâna a căzut în baie și și-a fracturat piciorul, dar spun că vânătăi avea și în momentul în care a ajuns la unitatea medicală, în urma unor accidentări acasă. ”La internarea în ATI Covid, medicul a observat că pacienta prezenta echimoze pe picioare, fapt care i-a fost adus la cunoștință fiicei. Aceasta i-a transmis telefonic medicului, că mama sa a căzut din pat la domiciliu, de mai multe ori, iar doctorul a notat în foia de observație acest lucru, prezența unor echimoze rezultate în urma unui traumatism la domiciliu. De la ATI Covid, după negativare, pacienta a fost transferată, pe 29 noiembrie, la Secția Medicală II, pentru recuperare post-Covid. Avea sondă urinară și, contrar recomandărilor medicilor, de a rămâne la pat și de a apela butonul de urgență, în caz că are nevoie de ceva, pacienta s-a ridicat și a mers la baie. A căzut în baia secției, o infirmieră auzind-o exact în momentul în care s-a accidentat și a intervenit. Acum, pacienta se află internată la Secția Ortopedie Traumatologie, având fractură de femur stâng și echimoze multiple”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here