ȘOCANT: Copil cu febră, ținut într-un salon fără căldură, la Spitalul Târgu Jiu. ”De la ora 5 nu i s-a administrat nimic, nu a venit nimeni să-i ia temperatura”

0
1226

O mămică, internată cu bebelușul, la Spitalul Județean din Târgu Jiu, a făcut un apel disperat, pe un grup de Facebook, după ce a fost internată cu copilul într-un salon fără căldură. Fetița de un an fusese testată pozitiv la Covid și a făcut febră. Femeia a povestit că personalul nu i-a administrat niciun medicament, ore în șir și nici măcar nu a venit să testeze temperatura micuței. Mămica a cerut ajutor, pentru a aduce o sursă de încălzire în unitatea medicală. ”Este vreo mămică ce lucrează la spital și știe dacă am voie sa aduc calorifer de acasă? Sunt internata cu fetița de 1 an, am ajuns azi-noapte cu temperatura mare, după ce ne-am prezentat cu o noapte în urma cu 39,8 și ne-au trimis acasă cu un tratament fără antibiotic. Azi-noapte ne-au internat, iar testul covid a ieșit pozitiv, iar de la ora 5 dimineața nu i s-a mai administrat nimic, nu a venit nimeni sa ii ia măcar temperatura, deși am zis de câteva ori ca arde. În salon este foarte frig, vine curentul de la geam, iar fetita are o iritatie și trebuie sa stea fără scutec”, a povestit tânăra, pe rețeaua de socializare.
Femeia nu înțelege de ce a fost făcută internarea, dacă personalul nu poate asigura asistență, cu orele. ”Cum au putut sa ne recomande acest lucru, când nu au apa caldă și este foarte frig în salon. Nu înțeleg de ce nu vine nimeni sa o vadă. Am pus o pătură la geam, din salonul de lângă, pentru ca în salonul meu nu este”, a mai povestit femeia.

UPDATE! Ce spun reprezentanții Spitalului Târgu Jiu

Reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu au emis un comunicat, în care spun că în saloane este căldură, dar nu continuu, ci la program.în privința lipsei asistentelor, reprezentanții unității medicale susțin că mămica nu a folosit butonul de alarmă, care anunță personalul medical, iar tratamentul micuței se administra la 12 ore, fiind vorba de antibiotic.
„În prezent, centrala termică nu funcționează 24 din 24 de ore, fiind stabilit un program de furnizare a agentului termic: de la ora 20:00 la ora 23:00 și de la ora 05:00 la ora 07:00. Acest program a fost stabilit acum o săptămână și poate fi modificat în funcție de temperatura de afară și de solicitările primite din secții. Având în vedere faptul că temperaturile din ultimele zile au fost mai scăzute noaptea, furnizarea căldurii va fi asigurată toată noaptea. În saloane există aparate de aer condiționat, aparat care a și fost folosit de mama în cauză.
Miercuri, la ora 18:00, asistenta de serviciu i-a administrat tratamentul micuței paciente și în salon era cald, aerul condiționat fiind pornit la o temperatură ridicată. În cursul serii, medicul de gardă a efectuat contravizita, pacienta neprezentând probleme.
Salonul are baie proprie, iar geamurile termopan nu prezintă nicio defecțiune, neexistând explicații pentru folosirea păturii care apare în imaginea postată de mamă. Apa caldă este furnizată prin centrala proprie a unității, nefiind semnalate probleme tehnice până acum, dar, astăzi, în jurul prânzului a fost constatată o defecțiune la pompa de recirculare a apei, care a fost remediată”, arată comunicatul emis de Spitalul Județean Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here