Stațiile de autobuz din Târgu Jiu, demolate

0
608

Stațiile de autobuz din Târgu Jiu sunt demolate. Autoritățile locale spun că, în locul acestora se vor monta stații noi de așteptare, care sunt prinse în proiectul de modernizare a rețelei de transport în comun. „Îndepărtăm stațiile de troleibuz și pregătim amplasamentele pentru noile stații. După cum știți, suntem beneficiarii a trei mari proiecte de modernizare a transportului în comun. Primul, deja finalizat, în valoare de 12 milioane de euro, prevede achiziționarea a 20 de mijloace de transport în comun electrice care deja circulă pe străzile din municipiu.
Al doilea, în valoare de 24 de milioane de euro, prevede achiziționarea a încă 15 troleibuze (pe care le-am primit deja), modernizarea infrastructurii de transport și a autobazei TRANSLOC, dar și modernizarea stațiilor de așteptare;
INFOTRAFIC este al treilea proiect, în valoare de aproximativ 9 milioane de euro, aflat în derulare și care prevede, la rândul său: 47 stații echipate cu panouri de informare privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, precum și cameră video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor din stație (în stațiile de călători cu aflux mare – 8 stații – vor fi instalate automate de vânzare titluri de călătorie); Un centru de management (comandă și control);  Sistem de prioritizare a transportului public; Sistem de informare a călătorilor; Sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței; Sistem eTicketing”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here