SURSE: Ciurel, înfundat de fostul ministru Gerea

0
399

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2015/12/gerea-ciurel.png

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, poate fi demis, azi, de Consiliul de Supraveghere al companiei, pentru neîndeplinirea indicatorilor din planul de management. Ședința consiliului a fost programată pentru vineri, 4 decembrie, după ce în urmă cu o săptămână aceasta nu s-a putut desfășura, din lipsă de cvorum, în contextul în care doi dintre cei șapte membri și-au dat demisia, iar unul a absentat. Ulterior, a fost demisă din CS și Georgiana Porumbel, fiica directorului PSD al Ansamblului Doina Gorjului. Ieri, AGA s-a întrunit pentru validarea a trei propuneri, pentru completarea numărului de membri din Consiliul de Supraveghere. Azi, acesta se întrunește, având pe ordinea de zi și un punct care vizează demiterea lui Laurențiu Ciurel. Acestuia i se reproșează că a înregistrat pierderi de 700.000 lei pe anul 2014, nu a efectuat investițiile minime și este inculpate într-un dosar aflat pe rolul instanței supreme, în care este acuzat că a prejudiciat compania, alături de Dan Șova, în speța în care este judecat și Victor Ponta.

Surse din domeniu au confirmat pentru “Presa fără stăpâni” că în motivarea propunerii de demitere se află și un material al Corpului de Control al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea, care, în luna martie a acestui an, a sesizat DNA, în legătură cu încheierea unui controversat contract de vânzare cărbune, în Sebia, printr-o firmă de apartament, abia înființată. Ex-demnitarul a declarat, la ultima vizită la Târgu Jiu, în luna iulie, că echipa sa de control a descoperit nereguli la CEO și suspiciuni de corupție, care au determinat sesizarea organelor de anchetă.

Demiterea managerului CEO s-a mai aflat pe ordinea de zi a unei ședințe a Consiliului de Supraveghere, la sfârșitul lunii martie, însă ministrul de la acea vreme, Andrei Gerea, a hotărât revocarea unora dintre membri, pentru a preîntâmpina revocarea lui Ciurel. Fostul ministru a încercat să-și schimbe și declarațiile, după ce a afirmat, într-un interviu acordat postului TELE3 Târgu Jiu, că, potrivit raportului corpului de control, au fost descoperite neîndepliniri ale planului de producție și un management defectuos, la Complexul Energetic Oltenia.

Laurențiu Ciurel este inculpat în dosarul „Rovinari-Turceni”, alături de Victor Ponta și Dan Șova, în care este acuzat că a prejudiciat compania, acordând contracte și aprobând majorarea sumelor, prin acte adiționale, pentru firma de avocatură „Șova și asociații”. În doi ani, a dus compania de la un profit de 118,3 milioane lei (în 2012), la o pierdere de 693,6 milioane lei (în 2014), iar în ultimul an a concediat peste 2.100 de salariați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here