Târgu Jiul, în scenariul roșu. Vezi ce măsuri se iau

0
1560

Municipiul Târgu Jiu a intrat, oficial, în scenariul roșu, asta după ce rata de infectare cu Covid a depășit 3 la mia de locuitori. Datele Direcției de Sănătate Publică arată o rată de 3,15 persoane infectate, la o mie de locuitori.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis un mesaj de avertizare, prin aplicația Ro-Alert, pentru locuitoții din zonele în care gradul de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, pentru a lua măsurile impuse în cazul localităților ce intra în scenariul roșu. Acestea sunt:

1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

2. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

3. Măsurile prevăzute la pct. 1 şi pct.2 se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

4. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

5. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

6. Se interzice organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here