Tratat de înălbit candidații

0
1930

Ați observant și voi că în emisiunea de promovare electorală, la online-ul colegului Daju, liderului PSD, Mihai Weber, i s-a albit în mod inexplicabil cămașa, pe parcursul șuetei? Da, se făcea din ce în ce mai albă! La un moment dat, a început să lucească. Cred că Daju a aruncat cu praf de zâne pe el! De asta mă dezic de colegul meu, că eu nu mai cred în povești.
Am scris acum câteva luni, cum liderul PSD, Mihai Weber, a primit un teren și niște lacuri, în total 33 hectare, la Schela, direct de la primarul PSD, care a semnat chiar el contractul, cu de la el putere, fără să consulte consiliul local. Explicația, pentru proști, a fost că așa aduce bani la bugetul local. În realitate, l-a scutit pe șeful de partid, de plata chiriei, până la sfârșitul lui 2021, în condițiile în care firma percepe celor care merg la pescuit pe lacuri, câte 50 de lei/persoană.
Daju l-a felicitat pe politician și i-a spus că a făcut totul “printr-un demers legal”. Sigur a văzut demersul în lac, adică cu susul în jos, că așa e imaginea într-un lac, răsturnată. Că el zicea că a fost la Schela și a făcut poze lacurilor și i-a plăcut. (despre “demersul legal” am scris aici:https://presafarastapani.ro/belina-de-gorj-liderul-psd-a-luat-trei-lacuri-ale-hidroelectrica-sa-faca-zona-de-agrement-constructia-barajului-bumbesti-blocata/

și aici:https://presafarastapani.ro/belina-de-gorj-liderul-psd-a-luat-trei-lacuri-ale-hidroelectrica-sa-faca-zona-de-agrement-constructia-barajului-bumbesti-blocata/)

Mă așteptam la o emisiune (dacă ar fi fost prezent și Daju la ea), în care un lider, care nu merge la emisiuni de dezbatere, să fie bombardat (când este prins), cu întrebări despre realizările din cei 8 ani în Parlament, despre afacerea cu terenul de la CET, cu angajarea fiului prin ministere, cu blatul cu PNL pentru ajutarea candidatului de la Turceni. Dacă era Daju în emisiune, sigur i-ar fi spus, de la obraz, ca dacă nu-i exclude pe primarii care joacă pe față cu liberalii, e luat de cârpă, că ar fi ca și cum nevasta se laudă că se iubește și cu altul, că e amor din tinerețe, da’ tu accepți.
Dar moderatorul (care l-a răpit și l-a ascuns pe Daju) s-a rânjit cu mr. W., l-a periat, i-a spus că e “aplicat și că are experiență în domeniul energiei”!?. W i-a ridicat și mingi la fileu, dar răpitorul lui Daju nu le-a parat. Cred că, de fapt, îl înghițise pe Daju și ăla voia să-i evadeze din gură, că se tot mușca de buze.
Toți candidații cu trecut controversat au devenit, în campania asta, aproape niște sfinți. Afaceristul Ion Iordache, cu un imperiu din contracte cu statul, atacat până acum câțiva ani, a devenit un model de urmat în corectitudine și hărnicie. Dan Vîlceanu, care a condus o afacere cu contracte imense cu Complexul Oltenia, este, brusc, omul care trebuie să se lupte pentru minerit și energie.
Presa din Gorj, în campania asta, face mai mult rău. Și-a vândut scopul, s-a șters pe picioare cu deontologia și a întors spatele interesului public.
Concluzia: de vină e Dinel. Adică unul dintre putinii politicieni tineri, care vorbesc corect, articulat, nu au contracte cu statul, care predă la o universitate de stat din Bucuresti si care, prin mintea lui, a obtinut job-uri în strainatate, in domeniul software. Dar, fiindcă toți aligatorii au devenit blânzi și prietenoși, Radu Miruță (Dinel) este linșat mediatic, din lipsa altor subiecte. Demersurile așa-zis jurnalistice încalcă orice limită și orice normă deontologică și umană. Omul este împroșcat cu noroi, că mamă-sa nu se coafează și că el, intrat de vreo câțiva ani în politică, nu a rezolvat problemele din Târgu Jiu, din județ și, în curând, o să se ceară tragerea lui în țeapă, că nu a adus în România vaccinul anti-Covid. Și minciunile curg râu, că miza politică e mare, iar un proces care să demonstreze atacurile la persoană durează. Și mai sunt vreo 2-3 oameni pe liste, și la PSD și la PNL, care sunt ciuca bătăilor de campanie, doar pentru că au bun simț și au fost fraieri, că nu au furat și ei de la stat.
Dar care e costul unui voiaj în marea de rahat? O să fie trimiși în Parlamentul României niște neica-nimeni, niște analfabeți, niște corupți, poate niște lăcătuși sau brutari și o să ne plângem iar că suntem reprezentați de ăștia, care sunt incompetenți. Că, vai!, copiii noștri nu au, că bătrânii nu au, că noi nu avem! Și a cui e vina?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here