Ultima oră: Școala începe pe 14 septembrie. În 50 de localități, cursuri online

0
1467

Școala va începe în data de 14 septembrie, însă vor fi și cursuri online, în localitățile în care vor fi raportate multe cazuri Covid. Decizia a fost anunțată în urmă cu puțin timp, de președintele Klaus Iohannis. Există trei scenarii, ce vor fi aplicate, pentru școlile din țară. Scenariul „verde” prevede că elevii vor merge la școală, iar în acest scenariu se încadrează majoritatea unităților de învățământ, azi, a precizat Iohannis. Asta înseamnă ca media infectărilor, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori, să fie de maximum 3 persoane pe zi. Un al doilea scenariu, „galben”, privește școlile din localitățile cu un număr mai mare de infectări, unde vor merge la școală copiii din ciclul primar, grădinițe și cei din anii terminali, care urmează a susține examene, restul urmând a face cursuri online.
Al treilea scenariu, denumit „roșu” se aplică unităților de învățământ din localitățile cu un număr foarte mare de cazuri Covid și unde cursurile vor fi făcute doar online.
„Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. Pentru fiecare școală în parte, comitetul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se țin cursuri normale sau pe scenariul rosu sau garben, adică o parte școală, o parte online”, a declarat Klaus Iohannis. Președintele a mai spus că majoritatea școlilor se încadrează, azi, în planul verde, adică ar începe școala în mod normal și doar 50 de localități ar trebui să organizeze cursuri online. De asemenea, ministerul de resort lucrează la norme privind distanțarea, igiena și dezinfecția, ce vor fi publicate în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here