VIDEO/ Cabluri trântite pe mașini, străzi transformate în râuri

0
1264

Dezastru, în Târgu Jiu, după doar două zile de ninsori! Străzi, pe care nu s-a intervenit pentru deszăpezire, mașini care au derapat, în nămeții formați, cabluri rupte de zăpadă și căzute pe mașini și alei. Din cauză că utilajele nu au strâns zăpada, aceasta s-a topit, din cauza traficului de peste zi și a dus la formarea de bălți imense.

Municipiul Târgu Jiu arată ca un oraș lăsat în voia sorții, după 48 de ore în care a nins, cu intermitențe. Societatea Edilitara, care se ocupă cu deszăpezirea orașului, a fost depășită de situație, deși directorul Alexandru Zaharia coordonează activitatea acesteia de aproape 10 ani și ar fi trebuit să stabilească un plan de intervenție, după ce autoritățile locale au primit avertizările meteorologilor, pentru zăpadă. Utilajele nu au intervenit, în ultimele 12 ore, pe majoritatea străzilor din oraș, limitându-se doar la câteva artere mari. În cartiere, chiar pe străzi importante, zăpada nu a fost înlăturată, toată ziua. Mașinile și-au făcut singure cărări și au tocat din stratul gros de omăt, depus pe carosabil. Numai că, din cauza mormanelor ce nu au fost ridicate de utilaje, apa nu s-a putut scurge, către gurile de canalizare, ci a format bălți imense, mai ales în intersecții. Traversarea străzilor din oraș a fost o adevărată încercare, nu doar pentru pietoni, care au fost nevoiți să treacă prin bălți, ci și pentru șoferi, care au derapat pe zăpadă.

Cabluri lăsate peste mașini și alei de trecere

În unele zone, cablurile s-au lăsat sub greutatea zăpezii și au ajuns peste mașinile din parcări și în locurile de joacă. Aleile și trotuarele sunt acoperite cu un strat de peste 30 cm de zăpadă, nederanjat de angajații de la salubrizare. Nici măcar centrul municipiului nu a fost curățat. În toată zona pietonală, oamenii au format poteci, la picior.

Mai multe zone din Târgu Jiu au rămas fără curent electric, din cauza calburilor rupte de zăpadă. Parcul Central, în care sunt amplasate operelui lui Constantin Brâncuși, a fost închis, după ce crengi ale copacilor s-au rupt, din cauză greutății zăpezii și au căzut pe alei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here