VIDEO/ Cum a atras Iordache presa în ultima scenetă PNL

1
401

Șeful PNL Gorj, Ion Iordache, a făcut o diversiune, prin care a atras presa în ultima ”scenetă” politică, jucată în sediul Consiliului Județean. Liberalii au anunțat că fac declarații de presă și au invitat jurnaliștii la (atenție!) biroul prefectului, ceea ce arată că agenda reprezentantului instituției publice este făcută de partid. La ora indicată, în biroul lui Iulian Popescu erau ascunși primarii PNL, cu care șefii de partid au mers peste președintele Consiliului Județean, să-i reproșeze că a dat mai puțini bani primăriilor conduse de liberali și mai mulți celor pesediste, din cote defalcate.

Liderii PNL Gorj au orchestrat o nouă scenetă, în care au implicat și primarii care au mai rămas în partid, dar și trei consilieri județeni. Pentru a fi siguri că piesa ajunge să fie difuzată de presă, au postat o informare diversionistă, pe un grup de whatsapp, pe care se face comunicarea cu presa locală. În anunț, șefii liberalilor i-au invitat pe jurnaliști în sediul Prefecturii Gorj, în biroul prefectului Iulian Popescu, prezentat ca lider politic. Deși instituția publică nu a făcut niciun anunț în acest sens, anomalia politică, prin care un partid face agenda șefului unei autorități a statului, nu a atras atenția nimănui.

”Astăzi, ora 10.30, la cabinetul prefectului, vă invităm la declarații de presă cu participarea președintelui PNL Gorj, senatorul Ion Iordache și președintele PNL Târgu Jiu, Iulian Popescu. Vă așteptăm!”, este anunțul postat de secretarul general al PNL Gorj, Gabriela Gîngioveanu.
În loc de declarații, reprezentanții liberali au pus în scenă o piesă cu primari, al cărei scenariu era deja stabilit. Edilii, care se aflau în biroul prefectului, la ora anunțată pentru declarațiile de presă, au fost încolonați în spatele liderilor, care i-au dus la Consiliul Județean, situat la etajul superior Prefecturii.
Protestul PNL, gargară de ochii presei
Armata condusă de șefii PNL a pornit, vitejește, spre biroul președintelui CJ, cu jurnaliștii pe urme. Au intrat în cabinetul lui Cosmin Popescu, cu scopul declarat de a-i cere socoteală în privința modului de împărțire a banilor către primării, acuzând că edilii pesediști au alocate sume mai mari decât li s-au repartizat lor, din cotele defalcate.
După aproximativ 10 minute, ”revoluționarii” au ieșit și s-au oprit pe hol, unde așteptau jurnaliștii, atrași în diversiunea pusă la cale dinainte, pentru a avea siguranța că acțiunea de imagine este surprinsă de cât mai mare parte a presei. Ion Iordache a început să dea indicații și să-i așeze pe primari, în fața camerelor de filmat.
Declarațiile au fost deschise de primarul din Rovinari, secondat de cel din Roșia de Amaradia și edilul din Săcelu, care s-au plâns că ei au prea puțini bani alocați, deși au nevoi mari și l-au acuzat pe șeful Consiliului Județean, Cosmin Popescu, de faptul că i-a favorizat pe primarii social-democrați.
Senatorul Ion Iordache a declarat că, în atare condiții, cer conducerii centrale a PNL, să scoată partidul de la guvernare. ”Noi am luat decizia astăzi (joi – n.r.), în urma acestor discuții,să solicităm conducerii centrale a partidului, să se iese de la guvernare, că noi nu putem să purtăm doar povara acestei coaliții, iar beneficiile să le primească PSD-ul. Nu este corect”, a spus Ion Iordeche, președintele PNL Gorj.
Protestul s-a limitat la afișarea dezaprobării coabitării cu PSD la nivel guvernamental. La acțiunea orchestrată de conducerea PNL, nu s-au anunțat și măsuri pe care partidul să le aplice la nivel județean, unde liberalii își păstrează prefectul, adică omul care asigură punerea în operă a stategiilor guvernului, din care spun că nu mai vor să facă parte. De asemenea, nu au pus nici problema șefilor de instituții deconcentrate, pe care PNL îi susține.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here