VIDEO/ Noului prefect de Gorj îi este rușine cu susținerea PSD? Cum minte Rujan

0
2136

Recent numit prefect de Gorj, Cristinel Rujan minte că nu a avut o susținere politică, din partea PSD, partid care l-a pus în funcție. Demnitarul, suspendat după ce și-a angajat nevasta în minister, s-a dat de gol, recunoscând contribuția Guvernului PSD, la transferarea pe post.

Învestit vineri prefect al județului Gorj, fostul secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), Ion Cristinel Rujan, a încercat să nege susținerea politică, pentru postul ocupat. Susținut, în ultimii ani, în funcții ce sunt ocupate exclusiv politic, reprezentantul Guvernului Dăncilă în teritoriu a încercat să-i convingă pe jurnaliști că a fost preferat, deoarece este profesionist. Din conferențiar la universitatea locală din Târgu Jiu, Rujan a ajuns secretar general adjunct la Ministerul Educației și Cercetării, apoi inspector guvernamental, în Secretariatul General al Guvernului, secretar general la ANAF și Ministerul Tineretului și Sportului. Omnivalentul Cristinel Rujan a fost adus de liderii PSD, în fruntea Prefecturii Gorj, ca să-l împingă pe fostul prefect Ciprian Florescu, în postul de secretar de stat în Ministerul de Interne. Deși s-a bucurat mereu de „proptele” politice, ca să ajungă în posturile pe care le-a ocupat, noul prefect a negat, în fața jurnaliștilor, susținerea guvernului, al cărui reprezentant este, de fapt. „Eu nu am nevoie de susținere politică, având în vedere activitatea mea anterioară și seriozitatea și profesionalismul, de care am dat dovadă la anterioarele funcții deținute mă susțin în această mobilitate”, a afirmat Rujan. În final, nou învestitul prefect a recunoscut că Guvernul Dăncilă este cel responsabil de plimbarea sa prin funcții. „Guvernul României gestionează toată procedura. Astfel încât, atunci când Guvernul mi-a făcut această propunere, am fost onorat”, a recunoscut fostul secretar de stat.

El la Prefectură, nevasta la Consiliul Județean

Cristinel Rujan a fost suspendat din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului, după ce, la finalul anului 2017, s-a ocupat de organizarea unui concurs, pentru ocuparea postului de consilier clasa I, grad profesional superior. Postul vacant a fost ocupat chiar de propria nevastă, Adina Rujan. După ce presa a scris despre această „întâmplare”, concursul a fost anulat, iar Cristinel Rujan a fost suspendat. Susținătorii nu l-au lăsat pe drumuri, ba chiar l-au promovat la ANAF, unde a fost pus secretar general, de unde s-a întors la Ministerul Tineretului și Sportului, pe funcția similară. Nici nevasta nu i-a rămas fără job, fiind angajată la Consiliul Județean Gorj. Pe principiul mobilității, invocat la ultimele posturi în care a fost pus, Cristinel Rujan a fost transferat, săptămâna trecută, la Prefectura Gorj. Ce spune noul prefect că-l recomandă și cum minte, despre susținerea politică, vedeți aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here