VIDEO/ Percheziții la palatele unor afaceriști cu fier vechi

0
707

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 31 de percheziții, în această dimineață, la sediile unor firme și la domiciliile administratorilor. Anchetatorii au intrat, astfel, în „palatele” unor târgujieni, care derulează afaceri cu fier și care sunt acuzați că au creat un prejudiciu uriaș bugetului. 10.000.000 de lei este paguba în detrimentul statului, calculată de anchetatori.

Descinderile au fost făcute în județele Gorj, Olt, Mehedinți, Brașov, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, într-un dosar de evaziune fiscală, în domeniul colectării și valorificării materialelor reciclabile feroase. În Gorj, oamenii legii au descins la 13 sedii de firme și în 7 domicilii ale administratorilor, pe raza localităților Târgu Jiu, Motru și Bălești.

„În urma perchezițiilor, desfășurate în cadrul unui dosar aflat în instrumentarea polițiștilor din Gorj,au fost ridicate înscrisuri privind activitatea derulată de agenții economici în scopul eludării bugetului de stat, fiind conduse la sediul I.P.J. Gorj 12 persoane în vederea audierii. Totodată, au fost identificate bunuri în vederea instituirii măsurilor asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de lei. În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, Poliției Municipiului Motru și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here