VIDEO/ Protest al consilierilor județeni. Cer demiterea managerului Spitalului Județean

0
775

Consilierii județeni din partea opoziției au cerut demiterea directorului Spitalului Județean. Aleșii au cerut lămuriri despre achizițiile făcute de unitatea medicală și raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății, ținut la secret. Reprezentanții PNL au acuzat faptul că le sunt băgate sub nas proiecte, prin care trebuie aprobate sume sau posturi, în mod netransparent.

Consilierii opoziției au protestat, azi, în ședința Consiliului Județean Gorj, refuzând să voteze un proiect, pentru schimbarea statului de funcții, acuzând că managerul Gigel Capotă apelează la tertipuri, pentru a face angajări, multe dintre ele fiind contestate. În ultima perioadă, în care instituția a fost condusă de directorul impus de PSD, au fost făcute câteva sute de angajări, unele prin modalități care să evite concursurile. La anumite secții, au fost acceptate transferuri de asistenți, de la cabinete private. Consilierii au cerut demisia managerului Gigel Capotă, care a fost prezent în sală, și au acuzat conducerea Consiliului Județean că refuză să le pună la dispoziție raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății, în urma controlului făcut la spitalul din Târgu Jiu, raport trimis șefului județului, dar băgat la secret, deși ministra Pintea a declarat, azi, că documentul cu neregulile constatate poate fi făcut public.

„Domnul Capotă m-a mințit”

Aleșii care au decut demiterea șefului de la spital au cerut explicații și în privința achizițiilor făcute de unitatea medicală, din bani publici, care au ridicat semne de întrebare.

În sistemul electronic de licitații au apărut sume de achiziție pentru aparatură medicală, de câteva ori mai mari decât cele practicate de firmele de profil, pentru aceleași produse. „Noi toți de aici răspundem de ceea ce face domnul Capotă la Spitalul ju Urgență Tg Jiu. Vreau să vă spun că în urmă cu o oră, domnul Capotă m-a mințit, în ședința din comisia de Buget, că a publicat o erată pe SICAP, la licitația pentru hârtia igienică. Am verificat la ora 13.22 site-ul Sistemului Electronic de Licitații Publice și nu exista o astfel de erată la licitația pentru rolele de hârtie. Valoare a rămas aceeași, 4.725.000 de RON”, a spus consilierul PNL, Denisa Șuță
Managerul Spitalului Județean, Gigel Capotă, a fost, în ultimul an, în centrul unor scandaluri, fiind acuzat de management defectuos.

Momentul protestului consilierilor, în ședința de plen, îl puteți urmări la link-ul de mai jos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here