Vîlceanu acuză că mandatul lui Știrbu, la conducerea PNL Gorj, este nul

0
520

Liberalul Dan Vîlceanu contestă mandatul de președinte interimar la filiala PNL Gorj, al lui Gigel Știrbu, care a fost pus la conducerea structurii județene, printr-o hotărâre a Biroului Politic Național (BPN), în urmă cu aproximativ o săptămână. Asta după ce, mai bine de o lună, o comisie de la centru, din care a făcut parte și noul interimar, trebuia să clarifice situația conducerii de la Gorj, unde primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, fusese numit interimar, în perioada în care Dan Vîlceanu a ocupat poziția de secretar general al partidului. Motivând că decizia de numire a lui Leuștean este nestatutară, deoarece Vîlceanu nu s-a suspendat din funcție, așa cum declarase că o face, conducerea de la București a anunțat o analiză. În realitate, șefii PNL au vrut să-l „debarce” pe Dan Vîlceanu, din fruntea PNL Gorj, acesta fiind un apropiat al fostului președinte PNL și premier, Florin Cîțu, care a fost trecut pe „tușă”.
Vîlceanu susține că procedura prin care Gigel Știrbu a fost pus președinte interimar la Gorj este aceeași, folosită și în cazul lui Dumitru Leuștean, considerată nulă. „E, cumva, amuzant. Practic, situația nu este cu nimic diferită, față de ce a fost și până acum. Adică, până acum eu eram președintele ales la conferința de alegeri și atunci când am avut intenția să mă autosuspend, s-a votat în BPN acel interimat al domnului Leuștean, care a devenit inaplicabil, nul de drept, pentru că eu nu mi-am mai dat demisia, nu m-am mai autosuspendat. Și, practic, veneai cu un interimar peste un președinte. Nefiind funcția vacantă, nu puteai să pui interimar. Deci, decizia respectivă rămăsese nulă de drept. Acum, e aceeași situație. A fost revocată decizia pentru domnul Leuștean și am spus: ok și acum pe cine mai certăm? Că, fiind revocată decizia de interimat, rămân alegerile. „Păi, nu, că mai venim noi cu un interimar”, a declarat Dan Vîlceanu.
„Contest decizia de numire a unui interimar, Gigel Știrbu”
Gigel Știrbu a fost pus președinte interimar la PNL Gorj, pentru 60 de zile, perioadă în care trebuie să fie organizate alegeri. Dan Vîlceanu și-a anunțat deja candidatura pentru șefia filialei, pe care consideră că o deține, deoarece mandatul lui nu a încetat. „Am discutat cu cea mai mare parte dintre colegi și am luat în calcul și scenariul ăsta ( – n.r.), din momentul în care am început discuțiile în organizație și am trimis BPN acel memoriu, prin care le spuneam că ne susținem colegii aleși la alegeri, tocmai pentru a da un semnal și BPN, că nu avem de gând să schimbăm nimic și atunci fac exercițiul ăsta absolut inutil. Dar, mă rog, au luat această decizie, mergem la alegeri”, a mai spus Vîlceanu.
Deputatul liberal spune că a atacat și în instanță numirea lui Gigel Știrbu în funcția de președinte interimar, la Gorj. „Din punctul meu de vedere, lucrurile erau clarificate și statutar. Mai degrabă acum intrăm într-o situație nestatutară. Tocmai de aceea m-am și hotărât să contest în instanță. Am vrut să demonstrez faptul că s-a luat o decizie nestatutară și pe viitor e bine să ținem cont de statut. Contest decizia de numire a unui interimar, Gigel Știrbu”, a mai adăugat Dan Vîlceanu.
Un alt posibil candidat pentru șefia PNL Gorj este senatorul Ion Iordache, care a plecat din partid, urmându-l pe Ludovic Orban, la formațiunea pe care acesta a înființat-o, Forța Dreptei, a cărei filială din Gorj o și conduce. Un alt nume vehiculat este al primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, cel care a și cerut verificările făcute de centru, la structura de la Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here