Vindeau droguri în școli. Cannabis, cocaină, MDMA, descoperite de DIICOT

0
788

Șase tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, au fost reținuți, în urma unor percheziții efectuate de DIICOT, care a descoperit la domiciliile acestora din Brașov și Săcele, un kilogram și jumătate de cannabis, dar și alte tipuri de droguri. Anchetatorii susțin că membrii grupării au vândut substanțe interzise elevilor din mai multe școli. În urmă cu o săptămână, doi tineri, de 18 și 20 ani, au fost prinși, în gară cu 100 de grame de cannabis și 51 de comprimate cu substanțe psihoactive, precum și 2.650 de lei.

Ulterior, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au efectuat 5 percheziții, la domiciliile persoanelor bănuite de săvârșirea faptelor, cât și a altor patru persoane. În urma perchezițiilor, au fost descoperite droguri de risc și mare risc și ridicate, în vederea indisponibilizării, 1,5 kg de cannabis, precum și alte tipuri de droguri (ketamină, cocaină, MDMA și substanțe cu efect psihoactiv). „În cauză s-a reținut faptul că în perioada februarie – aprilie 2022, inculpații au comercializat unor elevi din cadrul mai multor unități de învățământ din municipiul Brașov droguri de risc și de mare risc. La data de 28.04.2022, în urma efectuării controlului corporal asupra a doi dintre inculpați, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 100 de grame de canabis și 51 de comprimate cu substanțe psihoactive, precum și suma de 2.650 de lei.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a admis propunerea de arestare a 4 inculpați pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, față de alți doi inculpați, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, au transmis reprezentanții DIICOT, printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here