Weber a mințit. A chiulit de la votul legii pentru mineri

0
1149

Deputatul PSD, Mihai Weber, a mințit public, marți, că a fost la votul pentru reducerea vârstei de pensionare a minerilor. În realitate, șeful PSD a condus o delegație de la capitală, într-o acțiune de promovare electorală, în județul Gorj.

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a lipsit, marți, de la ședința în plen, în care s-a votat legea pentru diminuarea vârstei de pensionare a minerilor. Deputatul, care este și șef al Comisiei SIE, a chiulit de la Camera Deputaților, ca să fie prezent la Târgu Jiu, unde mai mulți oficiali au avut o acțiune de campanie electorală mascată. Liderul PSD a lăsat cartela de vot unui coleg de partid, care a și votat pentru el. Pe site-ul Camerei Deputaților, Mihei Weber nu figurează prezent la niciunul dintre cele 31 de proiecte, care au fost pe ordinea de zi a ședinței de marți. În mod paradoxal, apare că a votat doar proiectul care vizează angajații din minerit, proiect ce a fost printre ultimele, pe ordinea de zi, la punctul 25. Proiectul respectiv a fost supus la vot, cu puțin înainte de ora 13.00, când Weber era maestru de ceremonii, pentru un grup de oficiali PSD, pe care i-a plimbat prin Gorj și cu care a făcut o inaugurare „la negru” a stadionului din Târgu Jiu, pentru care pesediștii își arogă meritele. Întrebat dacă a fost în plen, la vot, deputatul Mihai Weber a mințit că da:

„Mihai Weber: Da, doamnă, a fost susținută, a fost votată!

I.S: Dacă ați votat dumneavoastră, personal?

M.W: Sigur, am votat această lege. Astăzi (marți – n.r.) am votat această lege și vom vota orice alte inițiative care ajută în primul rând complexul și vom vota orice modificări, care ajută comunitatea”

Dat de gol de colega de partid

Liderul social-democrat a mințit și în urmă cu o lună, când același proiect ajungea în Comisia de Muncă și primea aviz negativ, iar el încerca să convingă jurnaliștii că inițiativa nu a intrat în dezbatere, fiind contrazis de datele publicare pe site-ul Camerei Deputaților, unde apărea inclusiv numărul voturilor cu care a fost respinsă. Cum minciuna are picioare scurte, Weber a fost dat de gol și în legătură cu chiulul de marți, de la votul final. Colegii deputați au făcut chiar glume pe seama lui, văzând că nu este în plen, deși în fața camerelor de filmat susținea că toți cei trei inițiatori se vor implica să susțină proiectul. Alin Văcaru, deputat Pro România, spune că a avut o discuție, în timpul ședinței, cu Dan Vâlceanu, de la PNL, pe această temă: „Chiar vorbeam cu Dan Vâlceanu, că Weber nu era prezent. Ori, el se bătea cu pumnul în piept, la emisiuni, cum se luptă ei, pesediștii, pentru proiect. Și nu era nici măcar unul dintre inițiatori acolo, să vadă ce se întâmplă”, a spus Văcaru.

Președinta organizației de femei a PSD, Elvira Șarapatin, l-a dat de gol pe Weber, fără să-și dea seama: „Eu am fost în parlament. Colegii mei au fost la stadion, la inaugurare. Cârciumaru și Weber. Că Iriza e la Senat. Trebuia să fie cineva și la inaugurare. Eu, cât pot, sunt peste tot. Dar votul a fost pe la 1.00, nu aveam cum să ajung”, a spus Elvira Șarapatin.

Dar cartela de vot? Cine a folosit cartela de vot?

Surse politice spun că, în locul lui Mihai Weber ar fi rămas să voteze un senator din județul vecin, Hunedoara, care a fost văzut în plenul Camerei Deputaților, la ora la care proiectul cu care pesediștii gorjeni s-au lăudat a fost supus votului final.

Ca să inducă în eroare, deputatul PSD a postat pe pagina de socializare, după ce proiectul a fost votat, o fotografie în care apare în fața unei urne, la un proces de vot mai vechi. Legea pentru reducerea vârstei de pensionare a minerilor s-a votat electronic, marți, nefiind folosită urna, ci cartele, pe care parlamentarii le introduc într-un dispozitiv, aflat în fața fiecăruia, nefiind nevoie să se ridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here