330 miliarde lei, pentru medici, ca stimulente de risc

0
874

Guvernul a aprobat bonusuri la salariile cadrelor medicale, în valoare de peste 330 miliarde lei vechi. Suma reprezintă „stimulente de risc”, pentru angajații sistemului medical implicat în procesul de diagnosticare și tratare a pacienților cu Coronavirus. De stimulentul de 2.500 lei, acordat de guvern, beneficiază 14.355 de cadre medicale. Banii sunt considerați o bonificație, pentru luna aprilie.

„Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020.

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14 355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut.

Sumele, în valoare de 33 053 000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29 719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74 000 000 lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here