EXCLUSIV! Fiul baronului PSD, pus șef la Corpul de Control din Ministerul Finanțelor

0
5758

Liberalii l-au promovat pe fiul fostului baron PSD de Gorj, Ion Călinoiu, pe care l-au pus șef al unei structuri de control, în Ministerul de Finanțe. Robert Călinoiu a fost numit ieri în funcție, postul fiind creat pe motiv de reorganizare a ministerului. Și tatăl pensionar a fost reactivat de prietenii din PSD, care i-au făcut cadou o funcție de director.

Călinoiu jr. a ajuns “la capitală”, în urmă cu opt ani, când tatăl lui, Ion Călinoiu, era șef al județului. Fostul președinte al Consiliului Județean și președinte executiv al PSD, cunoscut ca “baron de Gorj”, și-a impus odrasla, la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), în timpul guvernării Ponta. Călinoiu jr a ajuns de la Târgu Jiu, direct în Direcția de Control a marilor averi. De ieri, Robert Călinoiu, fiul ex-liderului PSD, este șef la Corpul de Control din cadrul Ministerului de Finanțe, condus de PNL.

Structura la care a fost detașat Călinoiu jr. a fost creată în cadrul unei direcții formate și ea prin comasare, sub pretextul reorganizării ministerului. De altfel, în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern, înaintat executivului, există o trimitere, la subsolul paginii, în care se explică faptul că structura este organizată în cadrul unei direcții. “Se organizează și funcționează la nivel de direcție”.
Baronul pensionar, reactivat director
Fostul șef al județului, Ion Călinoiu, a fost reactivat, recent, de prietenul lui, Traian Pătrășcoiu, directorul societății de distribuție a apei, Aparegio, care i-a facut cadou un post de conducere, în mod discreționar. Călinoiu va fi director al Serviciului Regionalizare din cadrul distribuitorului, pe care PSD-istul Pătrășcoiu l-a transformat în “moșie” proprie. La rândul lui, Traian Pătrășcoiu, fost colaborator al vechii securități, sub numele de cod Bartales, este pensionar, însă, grație susținerii PSD, a obținut fotoliul de conducere al societății de apă, unde a angajat peste o sută de persoane, cele mai multe angajări fiind făcute pe criterii clientelare. În 2016, Ion Călinoiu a fost condamnat pentru fals în declarații, după ce fusese declarat incompatibil de ANI și și-a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean, însă partidul l-a pus director la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, de unde a ieșit la pensie, la finalul anului trecut.

Nici mezinul familiei Călinoiu nu a rămas fără post “la stat”.

Mădălin Călinoiu a fost pus secretar de stat în Ministerul Sănătății, deși nu avea nicio experiență în domeniu, ocupându-se, până la vremea respectivă, de farmacia cu care a obținut contracte de miliarde de lei vechi, cu Clubul Pandurii, la care asociat era și Consiliul Județean, condus de tatăl său. Între timp, Călinoiu jr. a fost angajat în Spitalul Județean Târgu Jiu, pe funcția de șef al farmaciei unității medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here