A sigilat primăria, de frica epidemiei de Coronavirus, dar a uitat să anunțe că a intrat în contact cu un suspect

0
1638

Edilul unei comune gorjene a sigilat primăria, de teama epidemiei de Coronavirus, după ce vineri s-a trezit cu un consătean, întors din Italia, la el în birou. Deși a intrat în contact cu cetățeanul și a baricadat instituția, primarul a „uitat” să se izoleze și el.  

Primăria Stoina a fost sigilată, de vineri după amiază și a rămas așa, până luni de dimineață, când angajații au fost opriți la poartă. Vicele cu atribuții de primar, Nicolae Fota, spune că un consătean, întors din Italia, pe care l-a căutat acasă cu poliția, a venit singur la primărie și a intrat chiar la el în birou, să întrebe de ce a fost „vizitat”. Edilul spune că cetățeanul a stat la un metru și jumătate de el, așa că a hotărât să pună primăria sub sigiliu și să cheme o firmă, care să facă dezinfecția, însă nu s-a gândit și să se autoizoleze, așa că tot week-endul s-a plimbat în voie.

Luni de dimineață, edilul nu și-a mai lăsat subalternii să intre în instituție, deși, vineri, primăria a funcționat normal, până la închiderea programului. O firmă a făcut decontaminarea întregii instituții, iar funcționarii au fost trimiși acasă, până a doua zi.

Primarul nu a anunțat nicio instituție abilitată, despre cele întâmplate, deși avea obligația de a informa DSP și Prefectura Gorj, reprezentanții acestora aflând din presă, de tărășenia edilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here