Acțiune de amploare a DIICOT. 260 de percheziții

0
575

Peste 260 de percheziții sunt desfășurate, azi, de DIICOT, la nivel național. Acțiunea vizează destructurarea unor grupări specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică.
”În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare peste 260 de mandate de percheziție domiciliară și 250 de mandate de aducere. Din totalul acțiunilor operative, un număr de 37 sunt pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 200 de mandate de aducere.

De asemenea, 3 acțiuni operative vizează combaterea traficului de persoane, urmând a fi puse în executare 25 de mandate de percheziție domiciliară, iar o alta traficul de migranți, urmând a fi puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară.
În alte 10 acțiuni operative, pe linia combaterii criminalității informatice, sunt puse în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară”, arată un comunicat emis de DIICOT.

În primele 8 luni ale acestui an, au fost întocmite 1.088 de rechizitorii și au fost încheiate 287 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 2.629 inculpați, dintre care 1.049 în stare de arest preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here