Adio, dar rămân șef! Managerul spitalului Tg Jiu, schimbat “de formă”. Pus director financiar, membru în Comitetul Director

0
4511

Managerul Spitalului de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă, a fost schimbat din funcție, miercuri, în urma scandalurilor de presă. Demisia a fost “de ochii lumii”, deoarece Capotă a fost pus director financiar și face parte din Comitetul Director. Adică participă, în continuare, la luarea deciziilor pentru unitatea medicală. “Regizorul” acestei înlocuiri nu a făcut altceva, decât un schimb între manager și directorul de la “Financiar”, care a fost pus manager interimar.

Controversatul manager al Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu, Gigel Capotă, a fost convins să se retragă din funcție, în urma neregulilor publicate de presă, în ultima perioadă. Cel care l-a convins să-și dea demisia este președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, care a ținut “la secret”, luni de zile, raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății, făcut la spitalul din Tg Jiu, unde au fost descoperite numeroase ilegalități, de la achiziții publice, făcute cu “fentarea” legii, la ascunderea unor infecții intraspitalicești, mizerie, materiale expirate de ani buni și carențe în dezinfectarea instrumentarului medical. Schimbarea din funcție este una “de formă”. Directorul financiar, Dumitru Vienescu, a fost numit în locul managerului demis, a cărui “mână dreaptă” era, de altfel. Capotă a confirmat că nu pleacă din spital, ba chiar rămâne în echipa de conducere. “Tot prin dispoziție, am fost numit director financiar interimar. Voi continua, împreună cu echipa de conducere, proiectele pe care le avem începute. Rolul nostru, al întregului Comitet Director, pentru că fac parte din Comitetul Director, este să facem execuție 100% la investițiile care le avem”, a declarat Gigel Capotă, la Radio Infinit. Managerul convins de șeful județului să-și dea demisia este un cunoscut sinecurist. Capotă a “picat” mereu în funcții de conducere, fiind director la Garda Financiară, la Uzina Mecanică Sadu sau ANCPI. Gigel Capotă a atras atenția cu mai multe postări, pline de greșeli gramaticale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here