Angajați ai Sanatoriului Suseni, prinși că-și bat joc de bolnavi

0
685

Patru angajați ai Sanatoriului Suseni au fost sancționați, după ce în presă au apărut fotografii cu o bătrână, plină de vânătăi. Salariații unității de asistență socială au fost găsiți vinovați, în urma unei anchete, ce a scos la iveală că nu au avut grijă de bolnavi.

Ancheta demarată la Centrul de Îngrijire și Asistență Suseni, după ce în mass-media locale au fost publicate fotografii, cu o bătrână care avea corpul plin de vânătăi, a scos la iveală faptul că bolnavii nu erau îngrijiți, așa cum impune legea, de angajați. În urma raportului întocmit de Comisia de disciplină a Direcției de Asistență Socială, patru angajați, dintre care două infirmire și doi asistenți, au fost sancționați. Aceștia vor avea salariile tăiate cu 10%, timp de două luni. „Comisia de disciplină, în urma cercetării administrative, a prezentat un raport, în care a propus sancționarea a patru angajați, cu reducerea salariului de bază, cu 10%, pe o perioadă de două luni. Abaterile constatate au fost că nu s-au respectat atribuțiile din fișa postului, respectiv supravegherea, îngrijirea și securitatea beneficiarei”, a confirmat directorul DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu.

Totodată, verificările efectuate, atât de Direcția de Asistență Socială, cât și de Direcția de Sănătate Publică, au stabilit că rănile femeii nu proveneau de la mușcături de șobolani, cum a sunat informația inițială, de pe rețelele de socializare.

În urmă cu două săptămâni, la Centrul Suseni, au fost demarate controale, din partea mai multor instituții ale statului, după apariția imaginilor cu bătrâna ce prezenta leziuni pe brațe și la nivelul feței. Directorul centrului, Tiberiu Tătaru, se contrazicea, la vremea respectivă, când a declarat ba că femeia s-a lovit de tăblia patului, ba că i-a căzut ceva în cap. Poliția s-a autosesizat și a deschis un dosar, în care se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here