Banța nu „latră” degeaba. PNL îi promite postul de prefect

0
345

Fostul prefect, Victor Banța, actual secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, face „joc de glezne”, pe marginea terenului, pentru a se așeza în scaunul de prefect al județului Gorj. Secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării, funcție în care a fost pus de Ludovic Orban, Banța așteaptă să fie numit prefect în Gorj, funcție promisă de Ion Iordache, președintele filialei PNL, pentru care face campanie politică disimulată. Postul i-a fost promis pentru perioada următoare, când actualul prefect, Iulian Popescu, va fi candidat.
Politicianul, care a ”căzut” mereu în posturi bine plasate, flutură un CV încărcat cu tot felul de cursuri și training-uri, unele de (atenție!) trei zile. Banța se laudă și cu un certificat care atestă că a urmat un curs de franceză.
Revoluția l-a prins pe Banța inginer stagiar la ”Teleconstrucția” București. Din 1993, până în 2008, lucrează la Romtelecom. În 2008 este pus prefect de Gorj, pentru un an, după care se face inspector guvernamental. În 2012, pentru șase luni, a fost angajat la o firmă din București, SC Danex Consult SRL, care a avut lucrări și pentru societatea de apă de la Târgu Jiu. Din 2012, până în 2020, lucrează la Conpet SA Ploiești, iar în ianuarie 2020, se face funcționar public la Primăria municipiului Motru.
În 2020 devine membru în Consiliul de Administrație de la CNI, consilier în Ministerul Agriculturii, de unde este detațat la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice. Aici este pus secretar general adjunct, cu sprijinul PNL, partid din care face parte. Ca să poată fi numit în minister, Banța este făcut mai întâi funcționar public la Motru, unde stă doar câteva zile.
Victor Banța a mai fost reprezentant în AGA și membru CA la Minprest și Complexul Turceni, tot cu sprijin politic.
Numele lui Banța a fost legat și de mișcarea MISA, al cărei lider local a fost, conform presei locale din acea vreme.
În ultimul an, aspirantul la postul de prefect a făcut campanie actualei conduceri a PNL Gorj, cu care apare în poze, filmulețe și postări pe rețelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here