Cât de prost să fii, să te dai de gol, într-o campanie de denigrare

0
1229

Când angajații în presă sunt atât de jalnici, încât compromit o “comandă”. Sau: cum să arăți cât ești de prost, încercând să minți că alții fac lucruri nasoale, când tu vrei, de fapt, o sinecură, și te dai de gol singur.

Muncitorii din presa aservită PSD, ”care este ei foarte dăștepți”, sunt atât de jalnici, că nu pot fabrica ”profi” nici măcar o mizerabilă campanie de denigrare. Niște inși, care își zic jurnaliști, dar fac jocurile politice ale stăpânilor, încearcă, de vreo trei zile, să demonstreze că o consultare a liderului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, cu jurnaliștii, în privința Muzeului Constantin Brâncuși, ar fi o chestiune ocultă și au rulat o înregistrare a unei discuții off the record (care nu se difuzează), după ce au ținut-o în “laborator” aproape două luni. A propos: ca instrument de șantaj? O să dezvolt. În luna decembrie, după o conferință de presă la sediul PNL din Tg Jiu, președintele Dan Vîlceanu a propus jurnaliștilor să facă propuneri, pentru postul de director al Muzeului Constantin Brâncuși, existent doar pe hârtie de 4 ani, cu un director pus de PSD și demis pentru derapaje. Discuția, s-a spus de la început, a fost una NEOFICIALĂ. Propuși au fost: Narcis Daju (jurnalist), Sorin Călugărița (jurnalist), Cerasel Cuteanu (fost jurnalist), Denisa Șuță (fost jurnalist, purtător de cuvânt PNL), Horia Muntenuș (scriitor), Sorin Lori Buliga (fost director Centrul Cultural Brâncuși).

Discuția neoficială a fost înregistrată, pe ascuns, de un cameraman și descărcată în arhiva TV SUD, unde lucrează reprezentanți ai unor partide sau oameni politici și se dau jurnaliști, dar asta o s-o dezvolt în alt material. Înregistrarea a fost lăsată “la dospit”, până acum trei zile, când a fost “servită” RTV-ului, ca fiind o întâlnire de taină a lui Vîlceanu cu niște ziariști, pentru a împărți funcții și difuzată, seara, într-o emisiune a TV SUD, ca fiind preluată de la RTV. (Nu mai dau detalii despre alți implicați, paraziți pe lângă niște politicieni). Fiind doar niște ageamii, scăpătați printr-un post de televiziune, care e cu autoservire la vitrină, unii lucrători nu reușesc decât să se îngroape în propriile dejecții și să-și demonteze singuri minciunile grotești. Moderatorul, pseudo-jurnalistul Victor Popescu (care a avut funcție în PNL, dar s-a supărat că nu a primit și el un ciolănaș la împărțirea posturilor), a inserat în emisiune, fără să-și dea seama că se dă de gol, întreaga înregistrare, nu doar fragmentul dat de RTV, de unde rezultă că avea toată discuția. Pe site-ul televiziunii a fost postată și o știre, care încerca să plaseze episodul discuției, într-o zonă ocultă. Și pentru că prostia îți dă uneori și palme, campania de denigrare fabricată în laboratorul de la Târgu Jiu i-a dat de gol pe autori. Pseudo-jurnalistul Popescu a lăsat înregistrarea cu tot cu momentul în care autorul îi șoptește reporterului, cu care se afla în sală, că a înregistrat și “poate să facă ceva”. Ceva-ul a fost făcut abia în februarie și atât de prost, că se vede de la distanță reaua intenție și manipularea pe care au încercat-o.

Cam cât de jalnic muncitor în presă să fii, încât să scrii în același text fraza: ”Prima propunere, dupa cum se aude in inregistare, este chiar in favoarea Denisei Suta, vicepresedinte si purtator de cuvant al partidului, prezenta si ea la discutiile secrete” și, trei fraze suferinde mai jos, să scrii: ”Numirea arata ca Dan Valceanu nu a tinut cont de sugestiile celor prezenti(…)”. ?! Cam atât de jalnic cât este postul respectiv, textul nefiind asumat de niciun muncitor de la respectiva televiziune, din motive de corectitudine, obiectivitate și moralitate, evident.

Mizeria de text este semnat: ”autor: tv sud”, de unde rezultă că autorul de facto este un laș penibil, lipsit de scrupule, care se ascunde în spatele postului ce-l plătește și a cărui prostie pune ”postul” în situația de fi incapabil să execite o comandă.

Deci, jalnicilor, minciuna are picioare scurte, iar în acest caz are și un ușor iz de șantaj. Îl putem demonstra în instanță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here