CEO, pierderi de o mie miliarde. Directorii, salarii cu 400.000 lei mai mari. Politicienii fac poze

0
2041

Situație revoltătoare, la Complexul Energetic Oltenia, care a încheiat anul pe pierderi. Documente prezentate azi de liderii PNL arată că actuala conducere a cosmetizat situația financiară, prezentând public o pierdere mai mică, decât în realitate. În timp ce compania înregistra – 1.000 de miliarde, directorii și membrii Consiliului de Supraveghere își măreau veniturile.

Pierderi de 1,1 miliarde pe anul trecut, la Complexul Energetic Olteania și salarii umflate, pentru membrii directoratului. Dovada dezmățului de la compania producătoare de energie electrică a fost prezentată public, într-o conferință de presă, de către deputatul PNL, Dan Vâlceanu, care critică PSD și ALDE, că au lăsat „În anul 2017, profitul CEO a fost de 187 milioane. În 2018, pierderea a fost de 1.133.531,358 lei, nu 975, cu cât și-au rectificat bugetul. Asta e activitatea PSD-iștilor și ALDE, asta e activitatea guvernărilor și asta e activitatea directorilor, pe care ei îi țin în funcții. De fiecre dată când PSD a ajuns la guvernare, de fiecare dată când PSD a condus CEO, ajutați de partenerii lor din ALDE, situația complexului a fost aceeași: pierderi. Și nu pierderi conjuncturale, ci pierderi de miliarde de lei. Aduceți-vă aminte că și Ciurel, alt pesedist, carea condus în perioada Ponta, a avut pierderi pe doi ani, de 1,6 miliarde de lei. Vina pe care o aruncă ei, pe prețul certificatului, este o manipulare. Au avut ofertă să cumpere cu 5 euro și au cumpărat cu 25 pe certificat, culmea, de la aceeași firmă”, a declarat Dan Vîlceanu.

Compania, pe pierdere. Directorii își măresc salariile

Din actele prezentate, reiese un aspect revoltător: în timp ce compania era condusă spre pierdere, directorimea primea salarii mai mari. Atât membrii Directoratului, cât și cei al Consiliului de Supraveghere au beneficiat de salarii și indemnizații majorate. În cazul reprezentanților CS, sumele acordate în 2018 au fost aproape duble față de anul anterior. În total, Complexul Energetic Oltenia a plătit, anul trecut, cu 1.000.000 de lei mai mult, pentru lefurile directorilor.

Conducerea actuală a Complexului Oltenia a fost impusă politic, pe filiera ALDE, care deține și Ministerul Energiei. Înainte ca managementul companiei să revină acestora, PSD-iștii au fost cei care au făcut jocurile și au impus directorimea. „Avem de-a face cu patrihoți! În 2018, directoratul a avut salarii cu 400.000 de lei mai mari decât în 2017, în condițiile în care o mie de mineri muncesc pe minimum pe economie în CEO, ei își umflă buzunarele. PSD-iștii și ăia din ALDE, care sunt în CEO, își umflă buzunarele”, a mai spus deputatul liberal. Vîlceanu susține că jocurile sunt făcute de politicieni care urmăresc să ducă CEO către ruși, de la care ar urma să fie făcute viitoare împrumuturi financiare. Reprezentanții guvernului, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, au fost prezenți, săptămâna trecută, la Termocentrala Rovinari, unde au făcut o serie de promisiuni, pe care politicienii le-au tot repetat, în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here