Coica, lăsat pe lângă căruță, de Simion. Șefa AUR Gorj, împinsă să candideze, după suspiciunile de blat cu PSD

1
281

Viceprimarul Târgu Jiului a ajuns victimă a strategiilor de imagine ale liderului AUR, George Simion, care s-a dezis de Pro România, ca să scape de acuzele de blat cu PSD și a decis, peste noapte, să o împingă la o candidatură pe șefa AUR Gorj, Ionelia Priescu. Asta deși, până la finalul săptămânii, Coica era prezentat ca potențial candidat.

Viceprimarul Târgu Jiului, Gabriel Coica, cel care s-a afișat, în ultima perioadă, cu liderii AUR, a fost lăsat ”pe lângă căruță”. Ajuns consilier local și ales viceprimar, după ce a candidat pe listele Pro România, Coica a început să caute un partid, care să-l ”adopte” și să-i asigure un loc pe listele de candidați, la alegerile locale.
Simțind că Pro România nu mai poate asigura accederea în connsiliul local, viceprimarul a negociat cu AUR, fiind surprins, în februarie, la un protest organizat de George Simion. În urmă cu o săptămână, șefa filialei Gorj, Ionelia Priescu, declara presei locale că Gabriel Coica a participat la un interviul, pentru desemnarea ca și candidat la Primăria Târgu Jiu. Duminică, atunci când a avut loc desemnarrea candidaților AUR în Gorj, la care a participat și George Simion, candidatul pentru Târgu Jiu a fost ”sărit”.
La nivel național, se discuta despre faptul că Victor Ponta, președintele Pro România și consilier al premierului Ciolacu, ar face strategii comune cu AUR. Strategiile cu Ponta, asociat ca imagine cu PSD-ul, au început să direcționeze critici spre AUR.
Simion a vrut să scape de acuzele de blat cu PSD-ul și a renunțat să-i mai asume ca și candidați pe membrii veniți de la formațiunea lui Ponta.
Coica a rămas nelansat și pentru că trebuia să ia o decizie rapidă pentru candidatura la Primăria Târgu Jiu, a decis, peste noapte, să o pună pe șefa filialei, Ionelia Priescu. Aceasta a organizat a doua zi o conferință de presă, în care s-a anunțat singură ca și candidat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here