Comuna fără asfalt. Drumuri cu noroi, ca în Evul Mediu

0
1441

Localnicii unei comune din județul Gorj merg pe drumuri care sunt exact așa cum erau în Evul Mediu. În Samarinești, pământul se transformă în noroi, la fiecare ploaie și cu cât sunt mai multe precipitații, cu atât stratul de noroi este mai mare. Imagini cu drumuri neasfaltate, pline de bălți și noroi, au stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare. „Bătaie de joc pe banii noștri. Asta se întâmplă când o primărie este condusa de oameni incompetenți care nu cunosc legile și care fac totul după ureche!”, se arată în postarea ce însoțește imaginile de pe rețelele sociale.

Primarul comunei, Iulian Giurgescu, aflat la conducerea primăriei de doar trei luni, spune că tocmai situația deplorabilă a infrastructurii l-a convins să candideze. Samarinești este singura localitate din județ în care nu au fost făcute lucrări de asfaltare. „La noi în comună nu este un metru de asfalt. Singurul drum asfaltat este cel județean. Asta m-a făcut pe mine să candidez. M-am gândit că în atâția ani nu s-a făcut nimic. Unii asfaltează și luncile, pe fonduri sau eu știu cum, alții nu înfundă nici gropile”, a afirmat noul edil al localității.

Comuna Samarinești are nouă sate, însă asfalt nu există în niciunul dintre ele. Deși nu a reușit să asfalteze nici măcar o stradă în cei 10 ani de mandat, fostul primar, Marian Ardeiu, nu a vrut să plece din primărie nici după ce a fost declarat incompatibil, în 2018, și revocat din funcție. Edilul a rămas angajat ca și consilier al celui care i-a succedat în funcție, Gheorghe Jianu, însă nici împreună nu au făcut vreun proiect de asfaltare, care să-i scoată pe localnici din noroaie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here