Corupție. Șeful Corpului de Control, acuzat că a trucat un concurs la Ministerul Sănătății

0
479

Fostul șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății a fost pus sub urmărire penală, pentru trucarea unui concurs de angajare în minister. Constantin Dina și-a cerut transferul, de la instituția centrală, la DSP Constanța, unde a fost director, înainte de a ajunge la capitală. Procurorii DNA au comunicat, azi, începerea urmăririi penale împotriva acestuia, pentru fapte de corupție. „În perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidați o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Acționând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obținerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă.

Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenției procurorilor anticorupție. Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, au transmis reprezentanții DNA, printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here