Cum îi mulțumea Ponta lui Păun, în seara alegerilor, pentru ajutorul din campanie

3
709

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/03/vlcsnap-2016-03-08-17h02m19s37.png

Într-o discuție telefonică, imediat după anunțarea rezultatelor de la alegerile din 2012, Victor Ponta îi mulțumea lui Nicolae Păun, pentru sprijinul acordat în campania electorală, din Gorj. Deputatul etniei rome a declarat, ulterior, în fața anchetatorilor, că banii obținuți de la Uniunea Europeană și de la Guvern, pe proiecte pentru comunitățile de romi, au fost folosiți în campania electorală a lui Victor Ponta, din județul Gorj și a lui Mădălin Voicu, în Constanța, conform unor surse judiciare, citate de adevarul.ro. Păun a mers de mai multe ori la Târgu Jiu, în colegiul lui Ponta, unde are și rude. Deputatul a fost nașul de cununie pentru cele două fiice ale liderului filialei județene a Partidei Rromilor, Nelu Pavel.

În seara zilei de 9 decembrie 2012, imediat după anunțarea exit-poll-ului, Victor Ponta, aflat la Târgu Jiu, unde a câștigat al treilea mandat de deputat, a ținut să mulțumească reprezentanților Partidei Rromilor, care se aflau în sală. Unul dintre liderii etnicilor i-a șoptit că are o discuție la telefon cu Nicolae Păun, cu care Ponta a cerut să vorbească. A urmat o convorbire de aproximativ două minute, în care premierul de atunci i-a mulțumit de mai multe ori deputatului din partea minorităților, pentru ajutorul dat în campania electorală și a ținut să-l asigure pe Păun că și el „va fi serios”. „Alo! Domnu’ deputat, salutare! Victor Ponta sunt. Mulțumesc de sprijin. Oamenii au fost, ca întotdeauna, foarte serioși. Și eu o să fiu serios. Da? Mulțumesc! Păi, stai, în primul rând trebuia să te felicit, că te-ai reales, nu? Bine, voi sunteți aliații noștri, oricum. Da? Baftă! Mulțumesc mult”, îi transmite Ponta, interlocutorului de la Partida Rromilor.

Discuția din seara alegerilor, dintre Ponta și Păun, aici (de la min.  0:31):

Conform adevărul.ro, Nicolae Păun, arestat în data de 27 februarie, pentru deturnare de fonduri, spălare de bani și cumpărare de influență, a făcut un memoriu la DNA, în care susține că banii destinați rromilor au fost distribuiți în județele Gorj și Constanța, unde au candidat Victor Ponta și Mădălin Voicu. Procurorii au constatat că banii obținuți de Asociația Partida Rromilor Pro-Europa, al cărei președinte era Păun, în cadrul a două proiecte, unul finanțat de U.E. și altul de la bugetul de stat, nu au ajuns la persoanele din grupurile țintă, care trebuia să urmeze cursuri de formare și să primească sume cuprinse între 300 și 600 de lei. Conform unui comunicat de presă, emis de DNA, sume importante au fost folosite în alte scopuri, iar pentru a fi justificate, au fost întocmite documente false, fiind creat un prejudiciu de 13.327.971 lei din bugetul Fondului Social European și de 1.538.529 lei din bugetul național. Mare parte din valoarea proiectului finanțat de UE au constituit-o salariile persoanelor încadrate, care au fost obligate, conform anchetatorilor, să doneze un procent din salarii, asociației care îi angajase. 1.364.098,11 lei s-au întors, sub formă de donații, la Asociația Partida Romilor Pro-Europa. Mai multe persoane au fost angajate fictiv, la încheierea convențiilor civile fiind folosite datele membrilor asociației.

În același dosar, în care parlamentarul romilor a fost arestat, sunt urmăriți penal și foștii șefi ai ANAF, acuzați că au ajutat la acoperirea falsurilor comise. Președintele A.N.A.F. la data respectivă, Gelu Diaconu și vicepreședintele Mihai Gogancea-Vătășoiu au emis circulare prin care au împiedicat încasarea contribuțiilor sociale, pentru sumele ce figurau în convențiile civile, întocmite în fals de reprezentanții asociației lui Păun.

 

3 COMENTARII

  1. […] Unul dintre liderii etnicilor i-a soptit ca are o discutie la telefon cu Nicolae Paun, cu care Ponta a cerut sa vorbeasca. A urmat o convorbire de aproximativ doua minute, in care premierul de atunci i-a multumit de mai multe ori deputatului din partea minoritatilor, pentru ajutorul dat in campania electorala si a tinut sa-l asigure pe Paun ca si el „va fi serios”, scrie site-ul Presa fara stapani. […]

  2. […] Unul dintre liderii etnicilor i-a soptit ca are o discutie la telefon cu Nicolae Paun, cu care Ponta a cerut sa vorbeasca. A urmat o convorbire de aproximativ doua minute, in care premierul de atunci i-a multumit de mai multe ori deputatului din partea minoritatilor, pentru ajutorul dat in campania electorala si a tinut sa-l asigure pe Paun ca si el „va fi serios”, scrie site-ul Presa fara stapani. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here