DNA: URMĂRIRE PENALĂ ÎN DOSARUL CÂRCIUMARU

0
615

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/02/carciumaru-pat.jpg

DNA a demarat urmărirea penală în dosarul în care, în urmă cu un an, s-au efectuat percheziții acasă la primarul Florin Cârciumaru, la un om de afaceri și la două societăți. Procurorii și-au revenit din amnezie, abia după ce ANI a descoperit „scheleții din dulap”, puși bine chiar de procurorii DNA Craiova, din luna mai a anului trecut.

Acte de corupție și conflicte de interese, de care este acuzat primarul din Tg Jiu, lider al PSD Gorj, au ieșit la iveală, după ce ANI a sesizat DNA. Paradoxal, sesizarea vizează aspecte verificate deja, în urmă cu un an, când procurorii din Craiova au efectuat perchezitii, dar nu au văzut documentele incriminatoare. Edilul Florin Cârciumaru este suspectat că a acordat contracte din bani publici, unei firme care vindea fiicei sale, o vilă în stațiunea Rânca, la un preț derizoriu. Abia după un an, DNA începe urmărirea penală, în dosarul liderului din fieful lui Victor Ponta. Procurorii Secției DNA Craiova, prinși “cu scheletul în dulap” de Agenția Națională, în cazul Cârciuraru, au demarat procedura de urmărire penală. Și asta după ce ANI a trimis, pe 22 februarie, acte la DNA central, din care reiese ca edilul de la Târgu Jiu a semnat, in calitate de ordonator de credite, mai multe contracte, in favoarea unei firme. Societatea, abonată la banii publici, a vândut, in aceeasi perioada, o vilă in statiunea Ranca, fiicei primarului, la un pret de patru ori mai mic, decat cel cu care o achizitionase. În perioada 2005 – 2010, firma S.C. PRES SANITAS S.R.L. a încheiat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, contracte în valoare totală de 35.000.000 de lei, adică peste 7.700.000 Euro. Documentele tranzacției au fost analizate de procurorii DNA, în data de 19 mai 2015, când au efectuat percheziții la locuința primarului Cârciumaru, la sediul primăriei, dar și la patronii și sediul firmei. La vremea respectivă, Florin Cârciumaru susținea că nu are nicio legătură cu tranzacția, de care spunea că s-au ocupat fiica și ginerele săi.

Inspectorii ANI au descoperit, însă, că edilul s-a ocupat personal de tranzacție, în care a fost reprezentantul propriei odrasle. “În calitate de ordonator de credite, (Florin Cârciumaru) a semnat mai multe documente în beneficiul S.C. PRES SANITAS S.R.L. Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, CĂLINOIU EUGENIA FLORINELA (fostă CÂRCIUMARU), a achiziționat, în anul 2010, prin mandatar CÂRCIUMARU FLORIN, un imobil la prețul de 70.200 Lei. Imobilul fusese achiziționat anterior, în anul 2007, de către această societate comercială cu prețul de 270.000 Lei”, se arată într-un comunicat emis de ANI, în data de 22.02.2016. Abia după ce ANI a sesizat structura centrală a DNA, în legătură cu modul în care familia edilului, care a acordat lucrări publice, a primit vila, la un sfert din prețul de achiziție, de la firma beneficiară a contractelor cu primăria, Serviciul DNA Craiova a scos dosarul de la naftalină. După un an, procurorii au început urmărirea panală. “Vă comunicăm că în dosarul menționat în cererea dvs., aflat pe rolul DNA – Serviciul Teritorial Craiova, este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă („in rem”)”, se arată în răspunsul trimis de Direcția Națională Anticorupție.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2016/02/rasp-dna.png

E bine că, după un an, DNA Craiova, trasă de păr de structura mamă, a descoperit că deține probe, care pot incrimina fapte de natură penală. Cum faptele au fost comise de persoane, care au lăsat semnături și ștampile pe documentele de la dosar, așteptăm să vedem cât le mai trebuie procurorilor să indice și făptașii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here