Cum spun șefii Spitalului Județean Târgu Jiu că rezolvă criza medicilor: Așteaptă ca 2 absolvenți să primească diplome de diabetolog

0
369

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu dă vina pe blocarea angajărilor în sistemul public, pentru criza de medici pe anumite specializări. După ce au rămas cu un singur cardiolog, care face gărzi și au completat cu rezidenți și doctori de la alte spitale, șefii unității de la Târgu Jiu se laudă acum că rezolvă și lipsa specialiștilor diabetologi. Printr-un comunicat de presă, conducerea unității de urgență susține că va încadra doi medici tineri absolvenți, dar așteaptă ca aceștia să-și obțină diplomele, pe care le emite ministerul de resort. ”Doi medici tineri, care au absolvit examenul de specialitate în centrele universitare din București și Timișoara, vor fi angajați la SJU Târgu-Jiu prin contract de prestări servicii, aceasta fiind singura modalitate legală disponibilă, căci posturile sunt blocate de prevederile Ordonanței 115/2023. Contractele vor fi încheiate în momentul în care Ministerul Sănătății va elibera diplomele de medic specialist”, arată comunicatul emis de reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

După ce prefectului de Gorj a acuzat că unitatea sanitară nu are medic diabetolog toată luna ianuarie, șefii spitalului susțin că tratamentul pacienților va fi prescris de medici interniști. ”Medicul de medicină internă din cadrul Cabinetului de specialitate din Ambulatoriul Integrat va asigura tratamentul pacienților cu diabet zaharat în baza scrisorii medicale transmise de medicul specialist și va emite prescripție electronică cu antidiabetice non-insulinice sau cu insulină pentru perioada recomandată în scrisoarea medicală.
Pentru asigurarea continuității Programului Național de Diabet Zaharat, în perioada noiembrie-decembrie 2023 a fost încheiat un contract de prestări servicii cu un medic diabetolog”, susțin reprezentanții unității, printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here