Director impus de PSD, omagiu pentru simpatizanții fascismului

0
1116

Directorul Muzeului Național Constantin Brâncuși, care nu există, dar funcționează pe hârtie, se declară admirator al liderului legionari Corneliu Zelea Codreanu, adept al doctrinei hitleriste. Valentin Chepeneag i-a dedicat „Căpitanului”, în ziua în care se împlineau 120 de ani de la nașterea lui, o postare laudativă, la adresa celui acuzat de comandarea a numeroase crime.

Fostul șef de cabinet al deputatului PSD Mihai Weber îl omagiază pe liderul mișcării fasciste din România. Într-o amplă postare-omagiu, pe pagina personală de socializare, Valentin Chepeneag marchează ziua în care Corneliu Zelea Codreanu s-a născut, 13 septembrie. Numit și plătit, de aproape jumătate de an, director al unui muzeu inexistent, Muzeul Național Constantin Brâncuși ce trebuia înființat la Târgu Jiu, Chepeneag își arată, public, admirația față de cel care a înființat o structură legionară, denumită și „Garda de Fier”, după modelul nazismului, al cărui admirator era. Șeful de muzeu pe hârtie îl numește pe Zelea Codreanu „Un Om Cât Toată Istoria Lumii” și postează citate ale unor contemporani ai acestuia, în care cel numit „Căpitanul” este lăudat. Valentin Chepeneag își încheie postarea cu o formulă, pe care adepții mișcării formate de Codreanu o foloseau, după moartea liderului, în semn de apreciere: „Corneliu Zelea Codreanu, prezent!” Directorul impus politic de PSD este un adulator și al mareșalului Ion Antonescu, acuzat de crime de război și deportarea evreilor, Chepeneag punând ca imagine de profil, pe pagina personală, o poză a fostului prim-ministru, acuzat de atrocități.

Fostul consilier al liderului PSD Mihai Weber a fost numit, în luna aprilie, prin ordin al ministrului Culturii, director al Muzeului Național Constantin Brâncuși, deși muzeul nu există. Reprezentanții PSD, care l-au susținut pe Valentin Chepeneag, au motivat, la vremea respectivă, că se fac demersuri, pentru ca instituția să funcționeze într-o clădire din centrul municipiului Târgu Jiu, Casa Gănescu, în care sculptorul a locuit și a creat, o perioadă. Au trecut cinci luni și muzeul nu a mai apărut. În plus, directorul care își desfășura activitatea tot în cabinetul parlamentar al liderului Weber are ca principală activitate, formarea unei organigrame. Adică pregătește, cu girul liderilor de partid, noi angajări, la instituția care nu există.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here