Consilier: „Bătaie de joc din bani publici”. Primar: „Proiect votat și de acești păduchioși”

0
1644

Schimb dur de replici, între un consilier PNL și primarul ALDE, din Rovinari (Gorj). Liberalul îl acuză pe edil că a orchestrat lucrări de mântuială, pentru care s-au alocat 41 miliarde lei vechi, asfaltul fiind turnat peste pavelele existente. Primarul, despre adversarul politic: „proiect votat și de acești păduchioși”.

Fostul viceprimar din Rovinari, Laurențiu Chivu, consilier PNL, a postat pe pagina de socializare mai multe filmulețe, cu aleile din oraș, proaspăt asfaltate, acuzând că lucrările sunt unele de mântuială. Înregistrările făcute arată că arterele pietonale au fost acoperite cu un strat de bitum, de doar un centimetru grosime, turnat peste pietrișul ce fusese împrăștiat direct pe dalele din beton. „Toate bordurile și pavajul pietonal din beton (plăci din beton și pavele), care sunt în stare bună și au fost montate în anul 2015, acum vor fi scoase sau se va turna mixtură asfaltică peste ele. Valoarea totală aprobată și alocată din bugetul local este de 4.140.088 lei. Aceste lucrări sunt prioritatea rovinărenilor sau necesitatea primarului?”, a fost comentariul consilierului PNL Chivu.

Din bugetul local s-a aprobat suma de 4.140.088 lei, ce reprezintă 40% din valoarea proiectului, partea de cofinanțare a Primăriei Rovinari, diferența, de 60%, fiind fonduri europene. Primarul Robert Filip îl amenință cu judecata pe adversarul politic și spune că proiectul respectiv a fost aprobat în consiliul local. Filip susține că fostul viceprimar minte și că pavelele au fost scoase, înainte de a se turna asfalt și depozitate într-un spațiu al primăriei. „Ăsta este un proiect făcut pe PNDL. Proiectul în sine a fost votat și de acești păduchioși, de acești măscărici. În toț orașul nostru se schimbă bordurile, se pune bitum peste tot, ca să fie uniform și se toarna covor asfaltic peste străzi. Ce-au făcut ei poze acolo sunt poze vechi, iar acea frezură, care a fost pusă pe trotuare, a fost pusă ca bază, pentru a turna bitum peste ea. Păi dacă păduchiosul face poze la niște lucruri care nici măcar nu au fost puse în operă! Adică, dacă vii acum să vezi zonele alea, o să le vezi cum arată. Ăla este colțul unde ei au rămas fără bitum, au lăsat ălea, după care au venit cu bitum, au făcut curățenie și au pus din nou. Iar plăcile de beton sunt din 81, de când s-a făcut orașul, nu de cinci ani”, a fost replica primarului Filip.

Scandalul între primar și fostul vice este unul mai vechi, la Rovinari, cei doi fiind și contracandidați, pentru conducerea primăriei din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here