Directorul DSV, care a refuzat să dea 2 milioane euro, despăgubiri către firma liderului PNL Gorj, înlocuit din funcție

0
3155

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj, Sorin Ștefănescu, va fi înlocuit cu un consilier, Florin Constantin Gorcea. Acesta din urmă este susținut de noul lider al PNL Gorj, Ion Iordache. Schimbarea a fost stabilită printr-un ordin al președintelui ANSVSA, semnat în 22 decembrie. Conform ordinului de numire, mandatul lui Gorcea va începe din data de 1 ianuarie 2023 și este de șase luni.

Viitorul șef al DSV a fost adjunct al instituției, cu susținerea PSD și a încercat, fără succes până acum, să ajungă în scaunul de director executiv. Numirea este una politică, direcția județeană fiind în „ograda” liberală, care deține conducerea autorității centrale, în urma împărțirii cu partenerii de coaliție.
Directorul înlocuit, Sorin Ștefănescu, nu este în „grațiile” actualului președinte PNL Gorj, Ion Iordache, cu care a intrat în conflict, după ce a refuzat să aprobe despăgubiri de aproape 2 milioane de euro, solicitate prin firma Greenadel Prod SRL, prin care senatorul administra un complex de vânătoare la Turceni. Societatea, administrată de fiul liderului PNL, a solicitat compensații după ce, în 2020, pe fondul de vânătoare a fost declarat focar de pestă porcină și mistreții au fost sacrificați. Senatorul a pretins despăgubiri, care, în mod uzual, se acordă fermierilor sau proprietarilor ce-și cresc animale în gospodării.
Directorul DSV, Sorin Ștefănescu, a motivat, la acea vreme, că legislația, prin HG 214, respinge acordarea de despăgubiri, în cazul mistreților și i-a indicat senatorului Ion Iordache să se adreseze instanței, ceea ce l-a înfuriat pe latifundiarul din Turceni. Odată ajuns președinte la PNL Gorj, Iordache i-a ridicat susținerea lui Ștefănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here