Directorul Uzinei de Termoficare Motru, demisie după realegerea primarului. ”Acum ești stăpân absolut”

0
99
Directorul Uzinei de Termoficare Motru, Dorel Drăghici, și-a dat demisia, după realegerea primarului. La fel au procedat și membrii Consiliului de Administrație. Drăghici îl acuză pe Cosmin Morega că a pus bețe în roate societății, din orgolii politice, incercând să-l determine să plece. Situația UATAA este una dificilă, riscând să piardă o finanțare importantă pentru un proiect care ar fi ajutat la prelungirea vieții acesteia. Directorul Drăghici îl acuză pe Morega că nu a făcut procedurile necesare.
”Domnule primar ți-am îndeplinit dorința! Acum nu mai poți da vina pe mine pentru neputința ta de a asigura serviciul de termoficare al Municipiului Motru. Primăria Motru este principalul datornic al UATAA. De azi mi-am dat demisia și la fel au procedat și membri CA. Acum ești stăpân absolut. Hai la treabă!
Toate demersurile privind obținerea finanțărilor pentru uzină nu pot fi făcute decât de acționar, adică de municipiul Motru, prin primar și Consiliul Local.
Ori, în ultimii patru ani am constatat o totală lipsă de interes, din partea primăriei și a Consiliului Local Motru în ceea ce privește rezolvarea problemelor majore ale societății, ei limitându-se la simularea sprijinirii uzinei, mai mult chiar, la sabotarea intereselor acesteia”, a anunțat Drăghici, miercuri seara, pe pagina de socializare.
Directorul demisionar, care în ultimii ani a fost într-un război continuu cu primarul Cosmin Morega, l-a acuzat pe edilul PSD, constant, că sabotează societatea de termoficare, deoarece cel care o conducea era susținut de PNL. ”Cu toate că primăria are la dispoziție, de trei ani și jumătate, suma de 8,5 milioane de euro pentru modernizări în uzină, nu a investit nici măcar un euro, riscând să piardă banii.
Cu toate că am obținut o altă finanțare cu mult peste 10 milioane de euro, pentru construcția unei centrale noi, moderne, primăria nu a parcurs nici un pas, până în prezent, pentru accesarea acestor bani.
Banii primiți de la guvern pentru pierderile induse, primăria le-a acordat sub formă de subvenție, ca să nu-și mai plătească această obligație, prejudiciind uzina.
Pentru că, la toate ieșirile publice, primarul Morega arată cu degetul spre conducerea uzinei pentru situația grea, am decis ca, prin această demisie, să aibă ocazia să vină cu persoane agreate de domnia-sa și să sprijine societatea. Fac acest gest pentru binele S.C UATAA Motru S.A și al motrenilor, beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare, dar și al angajaților”, a mai anunțat Dorel Drăghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here