EXCLUSIV: Europol: Polițista agresată de colegi a fost amenințată cu arestul: ”Au privat-o ilegal de libertate 3 ore”

0
466

Sindicatul polițiștilor din România, Europol, a postat un comunicat, în care este prezentat episodul din sediul Poliției Rovinari, unde o polițistă, șefă de post la Fărcășești, a fost agresată de doi superiori, care au încercat să-i ia ilegal telefonul mobil. Reprezentanții sindicatului susțin că femeia a fost amenințată cu arestul și a fost privată de libertate, ilegal, timp de trei ore și spun că abuzul ar fi o răzbunare a șefului Poliției Rovinari, care anul trecut a fost reclamat de un subaltern al polițistei, de la postul din Fărcășești. Redăm comunicatul Europol, despre agresiunea din sediul primăriei și ceea ce a determinat-o.
”Debutul comportamentului infracțional al șefilor din cadrul IPJ Gorj față de subalterni s-a produs în data de 24.09.2022 pentru că un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fărcășești a ”avut tupeul” să sesizeze structura de control intern cu privire la faptul că șeful Poliției Orașului Rovinari, comisar Sanda Minel, efectuează activitatea de control a dispozitivului de ordine publică, fără a purta uniforma de serviciu, așa cum statuează art. 6 alin. 3 din Anexa nr. 1 la OMAI 183/2021, dar și pentru că în data de 19.10.2022, în timp ce se afla în serviciul de patrulare cu șefa Postului de Poliție Negomir, l-a amendat pe prietenul acestuia, șeful Poliției Orașului Turceni, subcomisar Pardon Claudiu Ionuț, pentru încălcarea normelor rutiere.
Rețeta strategiei de răzbunare a celor doi șefi fost a inițiată ca urmare a unei petreceri private, ce a avut loc la o cabană din stațiunea Rânca, în noaptea de 12/13.03.2023, unde acești ipochimeni cu funcții de conducere au ”perceput” cu propriile lor simțuri de polițiști adevărați, că unul dintre participanți, agentul care a aplicat legea fără părtinire față de ei, ar fi distrus bunuri din incinta cabanei și s-ar fi manifestat agresiv față de propria soție. Astfel, în zilele de 19, 20 și 21 aprilie 2023, l-au chemat pe patronul cabanei respective și i-au sugerat să formuleze un denunț în sensul celor constatate de către domniile lor, însă persoana în cauză nu a cedat presiunilor exercitate asupra și nu a dat curs demersului celor doi ofițeri, întrucât niciuna dintre faptele invocate nu se produsese.
În continuare, șeful Poliției Orașului Rovinari se sesizează din oficiu pentru presupusele infracțiuni de distrugere și violență în familie, în ciuda faptului că niciuna dintre presupusele victime ale infracțiunilor nu s-a prezentat la poliție sau la unitatea de parchet pentru a depune vreo plângere, nu au fost audiate ca persoane vătămate, și procedează la ridicarea sistemului de supraveghere video din incinta cabanei respective, în speranța disperată că ar putea identifica ceva probe, poate chiar indirecte, de natură a incrimina în vreun fel pe cel ce și-a permis să aplice legea cu imparțialitate chiar și față de prietenul său care ocupă funcția de șef al Poliției Orașului Turceni.
Astfel, putem constata că în lipsa plângerilor pentru cele două infracțiuni scopul vădit al întocmirii acestui dosar de către comisarul Sanda Minel este acela de a eluda prevederile Codului de procedură penală, astfel încât să creeze o aparentă legalitate a demersului de a intra în posesia telefoanelor mobile ale unor polițiști incomozi care au ales să aplice legea fără părtinire față de orice persoană, indiferent de statutul social sau profesional.
Iar ca totul să demonstreze comportamentul total neprofesionist promovat la nivelul IPJ Gorj, în data de 28.04.2023 polițiștii din cadrul Biroului Control Intern, comisar Segârceanu Bogdan și colegul acestuia, Borcan Marian, s-au deplasat la sediul Poliției Orașului Rovinari, unde au chemat-o pe șefa Postului de Poliție Negomir pentru a fi audiată în calitate de martor în cadrul dosarului penal, constituit exact după mintea și asemănarea comisarului Sanda Minel.
Cu privire la această audiere ați putea spune că nu e nimic anormal, însă i-au comunicat că vor trebui să-i ridice „un telefon mobil„ întrucât ar putea constitui mijloc de probă, prezentându-i o ordonanță în acest sens care însă nu era completată cu datele de identificare ale presupusului dispozitiv ce ar fi putut contribui la aflarea adevărului în cadrul procesului penal. Văzând modul nelegal de completare a ordonanței respective, dar și caracterul ilicit al solicitării celor doi polițiști din cadrul Biroului Control Intern, colega noastră le-a precizat că nu le va putea pune la dispoziție telefonul, întrucât acesta nu este individualizat în cuprinsul documentului, așa cum era normal, conform prevederilor legale.
Pentru simplul fapt că aceasta a dorit să-i fie respectate drepturile, cele două ”eminențe” de la Control Intern au agresat-o fizic pe colega noastră și au încercat să o deposedeze de bunul personal, bruscând-o în repetate rânduri, pentru a-i smulge acesteia telefonul din mână, moment în care dispozitivul s-a spart, provocându-i mai multe plăgi la nivelul mâinii.
În continuarea comportamentului infracțional al celor doi specialiști de la Control Intern, deși activitatea de audiere în calitate de martor se terminase, au privat-o ilegal de libertate pe colega noastră preț de 3 ore, sub pretextul că îi vor prezenta ordonanța de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia va fi depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Gorj, pentru faptul că ar fi refuzat să le predea telefonul mobil, ce tocmai fusese distrus de către cei doi, în ciuda faptului că nu individualizaseră în cuprinsul ordonanței anterioare, care este dispozitivul ce poate constitui mijloc de probă”, arată comunicatul emis de Europol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here