EXCLUSIV! Șefii CEO refuză să prezinte planul de restructurare. Director: „Am făcut act de prezență”. Sindicaliștii amenință cu proteste

0
1170

Ședința convocată de președintele Consiliului Județean Gorj, în care erau așteptați șefii Complexului Oltenia, pentru a prezenta planul de restructurare a companiei, s-a transformat în scandal. Managerul Iulius Dan Plaveti nu a dat curs invitației și a trimis un membru al directoratului, pe Ion Bălășoiu, care nu a avut mandat să prezinte informații despre închiderea grupurilor energetice și soarta angajaților, cum solicitaseră reprezentanții CJ, în adresa de convocare a ședinței Comisiei de Dialog Social. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, vizibil deranjat de atitudinea conducerii companiei, a catalogat-o drept sfidare și a cerut o nouă reprogramare a ședinței, pentru vineri. „Să-l înștiințăm pe domnul Plaveti să vină și să ne prezinte planul, pentru că este planul unui întreg județ, nu este al domnului Plaveti. Sfidarea nu cred că-și are rolul”, a afirmat Cosmin Popescu.
Sindicaliștii prezenți în sală au acuzat politizarea complexului și i-au cerut prefectei de Gorj, membru al PNL, ca partidul să și-ai asume, atât pe fostul manager, Daniel Burlan, în mandatul căruia s-a aprobat planul de restructurare, cât și pe actualul șef, Iulius Dan Plaveți. „Cine l-a pus pe Plaveti? Cine l-a adus pe acest om? Cineva trebuie să-și asume. Acest județ nu este condus din conacul de la Murgești”, a spus Constantin Crețan.
„Planul nu a făst făcut de Plaveti, planul a fost făcut de Burlan. Domnul Burlan să spună adevărul, că nouă, doi ani de zile ne-a promis”, a spus Adrian Marciuc.

Ion Bălășoiu a declarat, la finalul ședinței, pentru Presa fara stăpâni, că a venit să facă „act de prezență”, fiind trimis de șeful directoratului, Dan Plaveti și că planul de restructurare va fi prezentat în ședința următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here