Șefii CEO, somați să prezinte ”planul real” de restructurare a companiei. ”Să ne explice exact ceea ce vor să facă în următorii ani”

0
591

Șefii Complexului Energetic Oltenia sunt așteptați azi, la ora 11:00, să prezinte planul de restructurare a companiei. Întâlnirea trebuia să aibă loc săptămâna trecută, însă a fost reprogramată, din cauza evenimentului în care au fost lansate ghidurile din Planul de Tranziție Justă și la care ar fi trebuit să participe și premierul Nicolae Ciucă.
Șeful Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, i-a somat pe directorii companiei, să prezinte ”planul real” de restructurare a CEO. ”Fac un apel la responsabilii din Complexul Energetic Oltenia ca, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social care va avea loc astăzi, să prezinte adevărul despre Planul de Restructurare al CEO. Am solicitat de nenumărate ori prezentarea planului real a ceea ce se va întâmpla anul acesta, cu perspectiva anului 2030. Ne interesează pe toți ce se va întâmpla în acest județ, în viitor. Sper să fie prezentă, așa cum am solicitat, conducerea CEO (membri ai directoratului și ai Consiliului de supraveghere).
Cei care decid soarta companiei trebuie să ne explice exact ceea ce vor să facă în următorii ani. Este esențial să știm dacă Planul de Restructurare nu poate fi respectat sau dacă există clauze de care gorjenii nu știu fiindcă, în acest caz, ar trebui să cerem devansarea unor termene și chiar să aibă loc o consultare publică cu cei afectați de aceste măsuri.
Din punctul meu de vedere, se mai pot renegocia anumite termene. Se poate cere Comisiei Europene prelungirea anumitor termene astfel încât noi, în județul Gorj, să facem anumite investiții cu bani din Fondul pentru o Tranziție Justă astfel încât să atenuăm impactul social legat de pierderea locurilor de muncă”, a anunțat Cosmin Popescu, în această dimineață, înaintea ședinței la care sunt așteptați șefii CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here