Fost șef de poliție, trimis în judecată pentru luare de mită

1
840

Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe fostul șef al IPJ Călărași și IPJ Prahova. Marian Iorga este acuzat de luare de mită și trafic de influență în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că fostul comandant de poliție a primit sume de bani și bijuterii, de la persoane care avea diverse calități, în dosare aflate în lucru la instituția pe care o conducea. „La data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior. În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeași calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziționarea, la prețuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziționeze. În schimbul acestor „servicii”, inculpatul le-ar fi promis că își va folosi influența asupra unor subordonați care aveau în lucru cauze penale sau petiții ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceștia să le soluționeze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu. În acest context, inculpatul ar fi obținut de pe urma a trei “tranzacții” efectuate în condițiile de mai sus, suma totală de 4.000 euro”, arată un comunicat emis de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Călărași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

1 COMENTARIU

  1. Nu este nici o surpriză,asta e poliția română peste tot.La noi la B-Jiu,Sadu este o mafie mai ca în Italia.Dle actual Inspector Șef vedeți că aveți polițist care,cu 1,9%alcool a dat cu mașina personală într-o mașină a poliției parcată regulamentar în fața sediului poliției!?Bineînțeles că n-a pățit nimic.Iar în ceea ce privește dosarele unor interlopi și foști delincvenți nu mai vorbim !Vă rugăm faceți ordine spre binele nostru al cetățenilor corecți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here