Handbalistele CSM Târgu Jiu, a doua victorie consecutivă în Liga Florilor

0
94

CSM Târgu Jiu a obținut, sâmbătă, a doua victorie în actuala ediție din Liga Florilor. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a trecut, la limită, de Corona Brașov, scor 27-26.

CSM Târgu Jiu a câștigat la Brașov, la limită, deși echipa lui Liviu Andrieș a condus și la 7 goluri pe tabelă, în repriza secundă. Gorjencele plecat cu 3 puncte de sub Tâmpa.

Prima parte a meciului a fost una destul de echilibrată, cu un ușor plus pentru echipa lui Liviu Andrieș, care a intrat cu două goluri avans la vestiare, scor 13-11. În repriza secundă, gorjencele și-au intensificat presiunea și au reușit să urce la +7 pe tabelă, în minutul 47, scor 23-16. Finalul de joc a fost însă unul cu emoții pentru echipa noastră. Gazdele au reușit să reducă din diferență și-au ajuns la doar un gol distanță pe tabelă, scor 25-24 pentru gorjence, cu trei minute înainte de finalul partidei. Finalul a fost pe muchie de cuțit, dar CSM Târgu Jiu a reușit să se impună, la limită, scor 27-26, și să revină la Târgu Jiu cu o victorie extrem de importantă.

Gazdele au fost cele care au dat tonul pe tabelă, dar Laura Moldovan a egalat imediat. Alexandra Gavrilă Frățilescu a adus primul avantaj pentru CSM Târgu Jiu, scor 1-2. Andreea Chiricuță a marcat pentru 2-3, dar gazdele au egalat și tabela arăta 3-3, după primele 5 minute de joc. Angela Pușcaș a reușit primul ei gol din meci, la fel ca și extrema Simone Bohme, iar tabela indica 5-5, în minutul 10. Andreea Chiricuță și Ana Ciolan au menținut gruparea gorjeană în avantaj, scor 6-7, dar echilibrul persista și la jumătatea primei reprize, scor 7-7. Gorjencele au dat pentru prima dată semne că vor mai mult de la acest meci și s-au distanțat la +3 pe tabelă, după ce tripleta ofensivă, Gavrilă-Pușcaș-Bohme, au dus scorul la 7-10. Tot 3 goluri avans avea CSM Târgu Jiu și după golul marcat de Alexandra Gavrilă Frățilescu, la capătul a 20 de minute de joc. Gazdele au revenit în joc după două reușite consecutive, dar Bohme, cu două goluri la rând a trimis CSM Târgu Jiu cu două goluri avans la vestiare, scor 11-13.

În debutul reprizei secunde, Angela Pușcaș și Ana Ciolan au refăcut diferența de 3 goluri pe tabelă, scor 12-15. Gazdele s-au ținut scai, dar Gavrilă, din zonă centrală, și Chiricuță, din extremă, au dus scorul la 14-17. Pentru prima dată în meci, în minutul 40, diferența pe tabelă a ajuns la 4 goluri, scor 14-18, după greușita semnată Sabine Klimek. Un nou gol marcat de Sabine Klimek și gruparea gorjeană își menținea avansul de 4 goluri, scor 15-19. Corona a punctat pentru 16-19 în minutul 43. Au urmat câteva minute foarte bune pentru CSM Târgu Jiu, cu extrema daneză în prim plan. Simone Bohme a marcat următoarele 4 goluri ale grupării gorjene, care s-a distanțat la +7 pe tabelă, scor 16-23, în minutul 47. Corona a punctat de 3 ori la rând, pentru 19-23, dar Alexandra Gavrilă Frățilescu a oprit seria gazdelor, scor 19-24, în minutul 50. Brașovencele au reușit să mai reducă din diferență, pentru 21-24, în minutul 54. Câteva secunde mai târziu, Florența Ilie a punctat pentru o nouă diferență de patru goluri pe tabelă în favoarea echipei din Târgu Jiu, scor 21-25. A fost golul cu numărul 100 pentru CSM Târgu Jiu în actuala ediție de campionat. A urmat o ușoară cădere în jocul gorjencelor și gazdele s-au apropiat la doar un gol pe tabelă, scor 24-25. Sabine Klimek și Alexandra Gavrilă Frățilescu au rezolvat problema celor 3 puncte, scor 24-27. Corona a încercat însă până în ultima secundă să revină pe tabelă, dar nu au reușit decât să reducă din diferență. S-a terminat 26-27. Un rol important în obținerea celor 3 puncte la Brașov l-a avut și goalkeeperul echipei din Târgu Jiu, Ekaterina Dzhukeva, care a avut 15 intervenții și 2 lovituri de la 7m apărate.

La finalul partidei de la Brașov, Liviu Andrieș s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci destul de dificil, dar pe care l-am controlat în cea mai mare parte a sa. Suntem foarte bucuroși pentru că am reușit să obținem victoria. Jocul nostru a fost unul foarte bun, chiar dacă am tremurat pe final din cauza unor neatenții, pe care sunt sigur că nu le vom mai face în viitor. Nivelul nostru a fost aproape de cel pe care ni-l dorim și suntem convinși că vom reuși cu trecerea etapelor să atingem nivelul pe care ni-l dorim!”

Sursa: CSM Târgu Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here