Incompetență în cazul Caracal. Procurorul a deschis dosarul, după ce a văzut la tv

0
576

Polițiștii din Caracal au declarat că au verificat locuința lui Gheorghe Dincă, în ziua în care Alexandra a sunat la 112 și că nu au „identificat indicii de săvârșire a unei infracțiuni flagrante”, așa că au convenit cu procurorii, să amâne descinderea, până dimineața următoare. Procurorul DIICOT a recunoscut că nici ancheta nu a demarat, până când televiziunile au început să difuzeze informații despre răpire. 

Detalii șocante continuă să apară, la trei săptămâni de la dispariția Alexandrei, minora de 15 ani, sechestrată de Gheorghe Dincă, din Caracal. Documente oficiale, ce au intrat în posesia familiei fetei, arată că anchetatorii nu s-au deranjat să facă cercetări riguroase, după ce a fost sesizată dispariția și nici după ce copila a sunat la 112 și a spus că este răpită și a fost violată. Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei, a vorbit azi, la Caracal, despre indolența oamenilor legii. Într-un raport, din care a și publicat un pasaj pe pagina personală, Cumpănașu susține că ancheta în cazul victimelor monstrului din Caracal nu a început, decât după ce procurorul de la DIICOT Craiova a văzut că se vorbește la televizor.

„Domnul procuror de la Parchetul Caracal a deschis dosarul, nu ca urmare a sesizărilor la 112, ci ca urmare a vizionării d-lui Vasilescu, a unei emisiuni tv, în care se vorbea de o fată dispărută. Domnul Vasilescu a luat legătura cu procurorul de aici și i-a spus de răpirea de care auzise la tv. Asta în condițiile în care Alexandra sunase de trei ori la 112, Poliția Dobrosloveni avea o sesizare din partea părinților, polițistul din Caracal vorbise cu Alexandra la telefon. Asta scrie în raportul oficial”, a declarat Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu trei săptămâni.

În fragmentul publicat de Cumpănașu se arată că polițiștii au anunțat că au verificat casa suspectului, înainte de a se intra pentru prima percheziție, dar nu au găsit nimic suspect, așa că au stabilit, de comun acord cu procurorii, să nu intre în casa lui Gheorghe Dincă, înainte de ora 6.00 dimineața. „Întrucat lucratorii de politie, ce au verificat locuinta lui Dinca Gheorghe, nu au identificat indicii de savarsire a unei infractiuni flagrante in derulare, au prezentat speta procurorului Popescu Cristian Ovidiu si Prim Procurorului Zavoianu Catalin Alexandru, procurorului Vasilescu Liviu de la DIICOT, precum si conducerii Politiei Municipiului Caracal, precum si reprezentantilor IPJ OLT, care, de comun acord, au decis ca perchezitia domiciliara sa fie efectuata indepand cu ora 6:00”, se arată în pasajul publicat de Alexandru Cumpănașu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here