Mă uit la PNL și văd tot PSD. Vîlceanu salvează ce salva Ponta. Iordache, întâmpinat ca Dăncilă

0
1766

Liberalii nu se pot debarasa de metehnele comuniste ale nevoii de glorificare. După ce i-au blamat pe pesediști, că se folosesc de aplaudaci și de unități ale statului pe care le coordonează, au picat în același păcat. Odată văzuți cu sacii în căruță, la guvernare, liderii PNL fac exact ceea ce făceau și PSD-iștii, iar ei, din opoziție, se oripilau ca niște virgine. Acum au încălecat Complexul Energetic Oltenia, de care se folosesc în campania electorală, intrând în unitățile companiei, ca în propriile partide. Ba mai mult, salariații sunt încolonați și puși să asculte propaganda politică. Conducerea companiei se face că nu vede, fiind impusă de ei, de liberali, care și-au plantat oameni, fără nicio legătură cu mineritul și energia, inclusiv în Consiliul de Administrație, unde au băgat un tânăr care avea afaceri cu fose septice.
Am văzut, în ultima săptămână, acțiunile liberalilor și nu am găsit nicio diferență față de pesediști. În 2014, Ponta era plimbat prin cariere, ca Vodă – Împărat și se lăuda că a “salvat șandramaua”.

Deunăzi, deputatul – președinte Dan Vîlceanu, care afișa o scârbă viscerală, când vorbea de abuzurile pesediștilor aflați la putere, care își plimbau liderii în unitățile Complexului Oltenia, în campaniile electorale, s-a dus personal într-una din cariere, să se filmeze lângă benzile ce transportă cărbune, pentru spotul de propagandă electorală. În filmul cu care speră să convingă oamenii să-i voteze, se laudă că PNL a deblocat carierele. Și a ales același loc precum Ponta, condus cu mare alai, să spună că a “salvat șandramaua”, ce stă acum să cadă.
Și candidatul pus în fruntea listei pentru Senat, Ion Iordache, a fost dus să se pozeze cu minerii, scoși de liderii de sindicat, care de ani buni sunt folosiți ca pioni politici.

Afaceristul, care s-a plimbat, în ultimii ani între ALDE, PSD și PNL, și-a făcut campanie în Cariera Roșia, deși accesul este interzis. În jurul lui, au fost adunați salariații umili, ca la vizita Vioricăi Dăncilă la Termocentrala Rovinari, așteptată precum tovarășa Elena Ceaușescu. În 2018, pentru întâmpinarea Vioricăi, erau încolonați aplaudacii, dintre care mai sărea câte unul obedient, să-i pupe mânușițele de salvatoare a complexului.
Și ajungi în situația cetățeanului turmentat al lui Caragiale și te întrebi, pe bună dreptate: „Eu pe cine, dracu’, mai votez”? Și te apucă furia, că parcă nu ai vrea să pleci din țara ta, siluită de ei. Dar nici nu poți să accepți să fii mințit, manipulat, furat, să ți se ia locul de muncă, pentru a fi dat unui incompetent cu pile la partid, să aștepți cu lunile, un act de la o instituție a statului, pentru că funcționarii angajați pe pile sunt proști, să-ți fie frică să te duci într-un spital de stat, unde nu sunt de niciunele și nici doctorii nu se sinchisesc să facă prea multe, dar nici la un spital privat sau în străinătate nu poți să te cauți, că nu ai banii altora, pe care i-a ajutat soarta politică. Ce-ar mai fi de făcut? Să te duci la vot, să le dai peste bot. Să le arăți că nu vrei să fii reprezentat nici de proști, nici de amante, nici de șmecheri care sug de la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here