Minerii amenință că se duc după ministrul Burduja, în campanie. ”20 de ore, din 24, e în campanie”

0
360

Angajați ai Complexului Energetic Oltenia amenință cu proteste în fața Ministerului Energiei și că vor merge după ministrul Sebastian Burduja, în campania electorală. 

Minerii și energeticienii vor să plece la capitală, ca să-i atragă atenția lui Sebastian Burduja, că CEO riscă să ajungă în faliment. Lideri sindicali spun că închiderea grupurilor de la Termocentrala Turceni a crescut tensiunea în rândul angajaților companiei, care vor să-i ceară explicații ministrului Sebastian Burduja. Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, spune că oamenii sunt revoltați de scoaterea din sistem a energiei produse de companie, în timp ce țara noastră importă energie, care are la bază tot cărbunele. ”Cu totii suntem deranjati de ce se întâmplă la ora actuală, pe piața de energie. Vedem bine că România importă energie de la țări care nu sunt în UE, deci nu plătesc certificate verzi, în timp ce CEO e tras pe dreapta. Atât eu, cât și colegii mei avem impresia că ne ducem direct în faliment, nici nu mai vorbim despre altceva, în ritmul ăsta. Noi nu mai avem soluții. Îl rog pe domnul ministru să lase un pic campania electorală și să ocupe mai mult de Complexul Oltenia, pentru că domnul ministru, 20 de ore, din 24, e în campanie electorală, nu mai are nicio treabă cu ce se întâmplă în țara asta cu energia”, a spus Alin Munteanu.

Salariați ai companiei de la Târgu Jiu sunt dispuși să protesteze sub fereastra ministrului și chiar să-l urmărească în campania electorală, pe care a început-o deja.  ”Am vorbit și cu colegii mei, să facm un protest la ușa ministrului Energiei, să vedem dacă dumnealui îi convine, ca în campania electorală să aibă câteva sute de oameni la ușă. Sau poate nu o fi la minister nici atunci, o fi prin București, cu campania și atunci vom merge după el și noi. Să-i facem și noi campanie electorală”, a mai declarat liderul Cartel Alfa, Alin Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here