Minerii protestează în Hunedoara și Gorj. Noua lege a pensiilor le taie drepturile

0
729

Minerii și energeticienii din Hunedoara și Gorj au anunțat proteste, pentru miercuri. În județul Hunedoara, angajații Complexului Energetic Valea Jiului vor picheta sediile celor patru mine și Termocentrala Paroșeni, acuzând că proiectul viitoarei legi a pensiilor le taie din drepturi, prelungind vârsta de pensionare și înjumătățindu-le pensiile.
„Avem colege care încarcă cărbunele în maşini, manipulează cărbunele. Nu se poate să scoţi mentenanţa şi asimilatele (serviciile asimilate, n.r.) din unităţile miniere, pentru că acelea erau condiţii de suprafaţă. Părerea mea este că cei care au lucrat la lege ori au fost rău intenţionaţi, ori rupţi de orice realitate în ceea ce priveşte condiţiile de muncă din unităţile miniere”, a declarat preşedintele Sindicatului Muntele, Darius Câmpean, citat de Agerpres.
Unul dintre protestatarii pentru Legea 197, de reducere a vârstei de pensionare, Manu Tomescu, a anunțat că va protesta la Târgu Jiu, în fața Direcției Miniere, la aceeași oră cu colegii din Valea Jiului.
„Am așteptat destul! Mâine de la orele 12:45 mă voi solidariza cu colegii din județul Hunedoara, mineri și energeticieni care protestează pentru păstrarea drepturilor prevăzute de condiţiile noastre de muncă, condiții în care noi ne desfășurăm activitățile de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, drepturi care ne sunt reduse și chiar anulate în noua lege a pensiilor!
Deci mâine de la orele 12:45 și eu voi fi prezent într-un mod pașnic în fața sediului C.E.Oltenia (sediul Diviziei Miniere, cel vizavi de Prefectura județului Gorj), pentru a fi SOLIDAR cu colegii din județul Hunedoara!”, a anunțat Manu Tomescu.
Minele din Hunedoara și Gorj, dar și termocentralele pe bază de cărbune, sunt în program de închidere, până în 2032.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here