Ministrul Culturii cere demisia directorului PSD, autodeclarat fan al legionarilor

0
862

Ministrul Culturii a cerut demisia directorului impus de PSD, la Muzeul Național Constantin Brâncuși, care funcționează doar pe hârtie. Daniel Breaz îl cataloghează ca „iresponsabil” pe Valentin Chepeneag, după ce acesta din urmă a pus, pe pagina de facebook, o postare-omagiu la adresa liderului mișcării fasciste din România, Corneliu Zelea Codreanu. Ministrul Culturii i-a solicitat în scris lui Chepeneag, demisia, delimitându-se de opiniile publice ale acestuia, despre care „Presa fără stăpâni” a scris aici. Directorul muzeului inexistent l-a numit pe Zelea Codreanu, cel care a condus mișcarea legionară și care a fost un admirator al nazismului, „Un om cât toată istoria lumii”. Adresa semnată de Daniel Breaz, prin care se solicită demisia lui Valentin Chepeneag, a fost înregistrată la două zile după apariția materialului de presă, pe pagina instituției fiind postat și un comunicat de presă. „Ministerul Culturii și Identității Naționale se delimitează de afirmațiile făcute recent, în spațiul public online, de către Managerul interimar al Muzeului Național Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag.
Considerăm că declarațiile domnului Chepeneag sunt profund greșite și iresponsabile, acestea neexprimând poziția Ministerului Culturii și Identității Naționale.
Pe cale de consecință, Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numărul de înregistrare 6388/CM/16.09.2019„, este comunicatul postat pe pagina Ministerului Culturii, în subordinea căruia se află Muzeul Național Constantin Brâncuși, care nu există în realitate, dar care are, încă din luna aprilie, remunerat ca director, pe fostul șef de cabinet al deputatului PSD Mihai Weber, Valentin Chepeneag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here