Muncitori „la negru”, folosiți pe șantierul centurii de la Târgu Jiu

0
309

Inspectorii de muncă au descoperit șase muncitori, care prestau „la negru”, pe șantierul centurii municipiului Târgu Jiu.

Paisprezece persoane au fost depistate lucrând fără forme legale. Inspectorii ITM i-au găsit pe angajații „la negru”, în perioada 07-11 noiembrie 2022, la 6 angajatori de pe raza județului Gorj. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 411.500 lei. „În perioada menționată, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă au efectuat un număr de 46 controale fiind aplicate 34 sancțiuni și dispuse 189 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. Un angajator cu sediul social în județul Ilfov, din domeniul construcțiilor, a fost sancționat cu suma de 120.000 lei pentru folosirea în activitate a șase persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcţia variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu.
Alți doi angajatori ce activează în domeniul construcțiilor, au fost sancționați cu suma de 80.000 lei pentru primirea la muncă a patru persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorii au fost depistați pe raza Municipiului Târgu-Jiu și a comunei Stejari”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.
Alte două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă pe raza comunei Ionești în timp ce prestau activitate în beneficul unui angajator din domeniul panificației. Angajatorul în cauză a fost sancționat cu suma de 40.000 lei.
Alți doi angajatori din domeniul transporturilor, cu sediile sociale în Municipiul Târgu-Jiu și în orașul Tismana, au fost sancționați cu suma de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here