Pădurar filmat când păzea hoții de lemne

0
8351

Un localnic din comuna Aninoasa a prins la furat de lemne, în pădure, mai multe persoane, care erau “acoperite” chiar de pădurar. Polițiștii veniți la fața locului nu au luat măsuri împotriva celor prinși în flagrant, ba mai mult, au dispus ca lemnele tăiate ilegal să fie duse în curtea pădurarului care „stătea de 6” lângă cei acuzați de furt. 

Un furt de „Cascadorii râsului”, într-o pădure din satul Piscuri, al comunei Plopșoru. Un bărbat a înregistrat și a postat pe o rețea de socializare, momentul în care mai mulți bărbați tăiau și încărcau într-o remorcă, arbori nemarcați. Lângă grupul de tăietori se afla chiar pădurarul. Localnicul care a înregistrat momentul a sunat la 112 și a reclamat jaful din pădure, în timp ce persoanele filmate încercau să-l convingă să nu mai înregistreze. Valeriu Popescu, cel care l-a surprins pădurar în timp ce-i păzea pe cei acuzați de furt de lemne susține că polițiștii locali nu au luat măsurile impuse de lege, împotriva suspecților, ba chiar au dispus ca lemnele să fie duse în curtea pădurarului acuzat de încălcarea legii.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au transmis, la solicitarea jurnaliștilor, că a fost deschis un dosar penal, deși incidentul nu a fost prins pe nota de presă. “Având în vedere aspectele semnalate în spațiul public, vă comunicăm faptul că  polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au  întocmit dosar penal,  efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragere de material lemnos. De asemenea, conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări cu privire la modul de acțiune al polițiștilor care s-au deplasat la fața locului”, a fost răspunsul IPJ Gorj

Înregistrarea făcută în pădure, de localnicul din Aninoasa o puteți vedea aici:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here