Patru morți și 22 de răniți, în accidente de muncă la CEO, într-un an

0
1719

Patru angajați au murit și alți 23 au fost răniți, în accidente de muncă, petrecute în cadrul unităților Complexului Energetic Oltenia, într-un an și trei luni. Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, în cursul anului 2021, au fost înregistrate 22 de accidente, în urma cărora, 21 de salariați au rămas în incapacitate temporară de muncă. Trei oameni au murit anul trecut, iar un al patrulea și-a pierdut viața în luna februarie a acestui an. „În urma verificărilor întreprinse, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul securității și sănătății în muncă au aplicat 5 sancțiuni în cuantum de 21.500 lei”, arată ITM Gorj.

De la începutul anului 2022, a mai avut loc un accident de muncă mortal, la Complexul Oltenia, iar un angajat a fost rănit. „În urma verificărilor întreprinse, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul securității și sănătății în muncă au aplicat 4 sancțiuni în valoare de 15.500 lei”, arată același comunicat emis de ITM Gorj.

În timp ce inspectorii de muncă raportează sancțiuni, pentru zecile de accidente, în care oameni au fost răniți sau au murit, minerii și energeticienii protestează tocmai pentru a le fi recunoscute condițiile de muncă și a le fi redusă vârsta de pensionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here