Polițiști, într-un grup mafiot. Bărbat bătut, pus în portbagaj și dus la Dunăre să-l înece

0
1028

Şapte persoane, dintre care trei poliţişti, sunt cercetate de procurorii DIICOT într-un dosar ce vizează o tentativă de omor, în stil mafiot. Un bărbat de 55 de ani a fost bătut cu bestialitate, băgat cu forța în portbagaj și dus la Dunăre, unde agresorii au încercat să-l înece.

Patru dintre cei acuzați de comiterea faptei au fost reținuți, în urmă cu două zile, în dosarul în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual. Faptă s-a petrecut în
Măsura Moldova Nouă, din județul Caraș Severin, in 2021, iar victima a acuzat, o perioadă lungă de timp, faptul că se încearcă mușamalizarea cazului. Reprezentanții DIICOT spun că polițiștii au falsificat datele din fișa de intervenție, pentru a-i favoriza pe infractori.
„În cauză se desfășoară cercetări privind activitatea unui grup infracțional organizat constituit având ca scop săvârșirea infracțiunii de omor calificat cu premeditare, grup care a fost constituit de trei inculpați din orașul Moldova Nouă, județul Caraș – Severin și care a fost sprijinit de alți 4 inculpați, trei dintre aceștia având calitatea de polițist.
Astfel, în vederea atingerii scopului grupului infracțional organizat, cei trei inculpați care au constituit grupul infracțional organizat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, au abordat, supravegheat și urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuiește, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele și o bâtă de baseball și introducând-o împotriva voinței acesteia în portbagajul unui autoturism. Inculpații au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea unde, unul dintre aceștia a încercat să o înece, ținând-o cu forța cu capul în apă.
Întrucât inculpații și-au dat seama că au fost alertate organele de poliție, aceștia au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și au reușit să fugă cu sprijinul unui al patrulea inculpat.
Referitor la activitatea inculpaților care au calitatea de polițist s-a reținut că aceștia au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 și au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menționând că ar fi fost comisă o infracțiune de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile”, se arată în comunicatul emis de DIICOT.
Unul dintre cei trei polițiști a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar ceilalți doi au fost puși sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here