Polițistul acuzat că și-a bătut nevasta judecătoare, angajat consilier al primarului din Rovinari. Ofițerul e tânăr pensionar

1
6123

Fostul polițist Marius Stroe, pensionat de la Criminalitate Economică, a fost angajat consilier al primarului din Rovinari, inculpat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Marius Stroe, fost ofițer la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice al IPJ Gorj, acuzat că și-a bătut nevasta judecătoare, până a băgat-o în spital, a fost angajat să-l consilieze pe primarul din Rovinari. Detaliile agresiunii au fost prezentate de presa locală. Fostul polițist, a cărui activitate a fost una ”pacifistă” față de suspecții de infracțiuni economice din județ, s-a pensionat recent și a fost încadrat în instituția publică, pe care o conduce Robert Filip, Primăria Rovinari devenind o adevărată pepinieră, în ultimii ani, pentru rudele și apropiații unor ”sus-puși”. Aici au fost angajate odrasle și rude ale unor politicieni, magistrați sau șefi din instituții publice, care după perioada minimă impusă de lege, s-au mutat, prin transfer, ”la oraș”, adică în Târgu Jiu. Printre odraslele încadrate în subordinea lui Robert Filip sunt fiul șefului Poliției Rovinari, Minel Sanda, copilul fostei șefe a Parchetului Local Tg Jiu, Michaela Teodorescu, detașată ulterior la structura centrală a DNA, odrasla șefului Serviciului Juridic și Contencios din Prefectura Gorj, Liviu Diaconescu.

Marius Stroe a primit și un birou în primărie. Polițistul pensionar ocupă fostul biroul al viceprimarului, iar explicația pentru angajarea lui în instituția publică este că reprezintă primăria în asociația orașelor.

Edilul este inculpat într-un dosar instrumentat de Parchetul European, pentru fraudă din banii publici. Presa fara stapâni a scris pe larg, AICI, despre faptele pentru care Filip este inculpat, într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului București. Robert Filip se află, de mai bine de un an, sub control judiciar și a achitat, alături de alți doi inculpați, respectiv socrul și un partener de afaceri, o cauțiune de 1,7 milioane de euro. Anchetatorii i-au pus și sechestru pe avere.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Trebuie desființate funcțiile-spaga sau sex, cum sunt si cele de consilier al primarului, al ministrului, al oricui din Aparatul de stat, administrativ Adica sa nu mai fie și consilieri platiti de la buget, deci de către cetățeni! Dacă au ales un primar imbecil, care are nevoie de consilieri, alegătorii respectivi să se spele pe cap cu el sau alesul sa apeleze la firme private specializate, conform legii. Sa se vada apoi cum justifica banii!! La fel, cei numiți pe funcții, dacă au nevoie de angajați consilieri înseamnă că sunt dobitoci și trebuie dati afară urgent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here