Prefectul de Gorj, condamnat pentru salutul nazist. Președintele Federației Comunităților Evreiești: ”Este complet inacceptabil”/ VIDEO

0
821

Președintele Federației Comunităților Evreiești din România a reacționat, azi, criticând gestul reprobabil al prefectului de Gorj, care a folosit salutul nazist, la un eveniment politic. Silviu Vexler s-a declarat revoltat de atitudinea manifestată de Iulian Popescu, reprezentantul Guvernului în județul Gorj, care a folosit semnul hitlerist, ca să salute participanții la un eveniment politic, ce a avut loc vineri, 22 martie, la Târgu Jiu. Vexler a catalogat gestul prefectului de Gorj, drept unul inacceptabil, cu atât mai mult, cu cât este folosit de un reprezentant al Guvernului în teritoriu.
”Am fost revoltat să observ astăzi, în presă, filmarea cu Prefectul Județului Gorj, domnul Iulian Popescu, făcând salutul nazist “Sieg Heil”.
Nu pot să înțeleg o astfel de atitudine, mai ales când vine din partea unui reprezentant al Guvernului care, mai mult decât atât, candidează pentru funcția de Primar al Municipiului Târgu Jiu.

Este complet inacceptabil ca un om politic să folosească (direct sau indirect) un astfel de gest, încărcat de o simbolistică atât de negativă și legat de cea mai neagră perioadă din istorie. O temă de gândire: oare cum privește și ce simte un supraviețuitor al Holocaustului când vede o astfel de filmare? Această situație dovedește din nou și din nou, dacă mai era necesar, nevoia educației despre perioada Holocaustului și despre suferința inimaginabilă îndurată în acea perioadă de tristă amintire.
Condamn cu fermitate acest gest”, este mesajul critic al președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Silviu Vexler.
Iulian Popescu a salutat asistența, formată din peste 1.200 de membri și susținători PNL, cu semnul cunoscut ca ”salutul lui Hitler”, la lansarea candidaților partidului, pentru alegerilor locale, la care el însuși a fost asumat ca și candidat al liberalilor, pentru Primăria municipiului Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here